Ghost Recon Breakpoint: „erőszak, káromkodás és szexuális utalások”, továbbá brutális kínzások is lesznek benne

Legalább is az ESRB, a korosztálybesorolást intéző szervezet szerint, amely nem kímélte a Ubisoft készülő shooterét, a Ghost Recon Breakpoint, a másik nagyon várt játékkal, a PS4 exkluzív Medievillel viszont kesztyűs kézzel bánt.

Hogy ki mennyire veszi komolyan az ESRB-t, magánügye (a magyar forgalmazók nem nagyon), viszont az tény, hogy a különféle játékokra vonatkozó, rengeteg hasznos információt lehet szerezni a leírásaik alapján.

A Ghost Recon Breakpoint tekintetében az „erőszak, káromkodás és szexuális utalások” miatt a játékot az ESBR egy „M for Mature” értékeléssel díjazta (ez az USA-ban – ugyanis az amerikai értékelésről beszélünk – kb. „17 éven felülieknek” felel meg), amely csak egy szinttel található a legdurvább AO (Adults Only) értékelés alatt, amellyel már csak az olyan kifejezetten pornográf, vagy nagyon durva horrorjátékokat értékelik.

Az ESRB ezzel a konkrét leírással „szemlézte” a Ubisoft shooterét:

„Ez egy third-person shooter, amelyben a játékosok egy special ops (különlegesen kiképzett katonai egység) csapatot irányítanak, hogy tech cég zsoldosokból álló katonai egysége után nyomozzanak. A játékosoknak fel kell fedezniük az open-world környezetet, különféle célfeladatokat kell teljesíteniük (felfedezés, társak kiszabadítása és visszakísérése, gyilkosságok stb.) és az ellenséges milícia ellen kell harcolniuk. A játokosok gépfegyvereket, puskákat, rakétavetőket, és különféle robbanóeszközöket használhatnak, hogy megöljék az ellenséges katonákat, illetve drónokat is bevethetnek és az ellenség drónjai ellen is harcolniuk kell. Emellett a játékosok civileket is ölhetnek, bár ez gyakran a küldetés kudarcához vezet.

A csatákat realisztikus fegyverhangok, robbanások, és sokszor vérfröcsögés is kíséri. A gyanútlan ellenséges katonákat hátulról is megragadhatjuk, kikérdezhetjük őket, emberi pajzsként használhatjuk, vagy késszúrással megölhetjük őket.

Az átvezetőkben további erőszakos jeleneteket láthatunk: például az egyikben egy lekötözött foglyot folyamatosan vernek egy gumibottal, egy másik sikoltozó embert kínoznak és egy katonát egymás után többször is nyakon szúrnak.

A játékban rendszeresen szexuális utalások is találhatóak (például: „Most elkaplak és egész éjjel jól megduglak”, „A drónok nem csak gépek, hanem a világ legnagyszerűbb szexjátékai is.” „De még a 2.0-ás világban is – az egész csak sár, vér, és sperma.”) Emellett a „f*ck, sh*t, és az a*shole szavak is többször szerepelnek a játékban.

Természetesen a Medievil, a fiatalabbaknak szóló PS exkluzív PS4 remake-je egyáltalán nem tartalmaz ilyesmit, így a játékban található enyhe, inkább vicces „erőszak, vér” miatt mindössze egy „Teen” (13 éven felülieknek) plecsnit kapott az ESRB-től.

Ha még többet meg akarsz tudni az október 3-én megjelenő Ghost Recon Breakpointról, akkor olvasd el rendkívül részletes előzetesünket!

Forrás: Don’t feed the Gamers

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu