A Red Dead Redemption remake hír végül is álhírnek bizonyult

A Redditre felkerült információkat, melyeket a Comicbook híre alapján mi is megírtunk a Red Dead Redemption remake-ről, végül maga az információ terjesztője cáfolta – azt állította, csak a sajtót akarta tesztelni, hogyan adják tovább a hírt.

Nem olyan régen írtunk róla, hogy új pletykák szerint lehetséges lehetett volna, hogy az első, 2010-ben megjelent Red Dead Redemption PlayStation 5-re és Xbox Project Scarlettre készülhet egy remake formájában. Bár mi is rendkívül óvatosan kezeltük a pletykát, de végül is hihetőnek tűnt, hiszen a Red Dead Redemption jövőre lesz 10 éves és a Rockstar eddig is előszeretettel készített remake-eket Androidra és iOS-ra a 10 éves GTA címeiből (Grand Theft Auto III, Vice City, San Andreas). Mivel a hatalmas open worlddel rendelkező Red Dead Redemption már túl ambíciós projekt lenne okostelefonra, abszolút hihető lett volna, hogy a Rockstar inkább nextgenre portolja a tízéves játékát. (Egyébként, ha nem teszi meg, hatalmas ziccert hagy ki a cég.)

Ennek ellenére az „enyhén” troll beütésű reddit felhasználó állítólag csak azért terjesztette ezt a hamis információt (amely egyébként később igazzá válhat, ha a Rockstar TÉNYLEG kihozza az RDR remake-jét) hogy azt vizsgálja: a médiát és az embereket mennyire sikerült átverni. „A média hatalma tényleg óriási, 70.000 olvasta a hamis híremet, amióta megírtam.” – írta hősünk, aki elégedett.

Egyébként állítólag korábban arról is írt, hogy a Red Dead Redemption 2-höz kiadnak egy sci-fi DLC-t, ami tényleg nyilvánvaló ökörségnek tűnt.

Forrás: 3djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu