Elhalasztásra került a Blacksad: Under The Skin! [VIDEO]

Elfelejthetjük a szeptember 26-ára Blacksad: Under The Skin kitűzött, eredetileg szeptemberre tervezett megjelenését, de szerencsénkre nem kell egy fél éves halasztásra gondolni; ennél jóval kisebb csúszást kapott a nyomozó macsek.

A Pendulo Studios és a YS Interactive párosának több idő kell, hogy fejlesszék a Blacksad: Under The Skint, ugyanis a Microids, a kiadó bejelentette, hogy november 5-ére tolták ki a rajtot. Na lássuk a hivatalos indoklást a Microidstól: „A csapat ezt az extra időt kihasználja a játék kipolírozására, egy céllal: hogy a játékosainknak a lehető legjobb élményt hozhassák el.” Ez azért valamelyest aggodalomra ad okot. Kérdéses, hogy ez alatt a plusz hónap alatt (kis lekerekítés, tudjuk) mennyit tudnak javítani a minőségen?

„Az 50-es évek New York városa: Joe Dunnt, egy boxklub tulajdonosát halottan találják meg. Eközben Bobby Yale, egy tehetséges bokszoló, eltűnt a karrierje során legfontosabbnak ígérkező mérkőzése előtt. Sonia Dunn, Joe lánya átveszi az edzőtermet és annak anyagi gondjait. Felbéreli John Blacksadet, egy magánnyomozót, hogy Yale eltűnésével kapcsolatban nyomozzon.

A Blacksad: Under the Skin az antropomorf karaktereivel és a lenyűgöző 1950-es évekbeli hangulatával egy detektívnovella hátborzongatóan sötét kalandját hozza el, hasonlóan a képregényekhez. John Blacksad bőrébe bújva a játékosoknak a saját módjukon kell levezényelni a nyomozást. A döntéseiktől függően a játékosok befolyásolhatják Blacksad kapcsolatát a többi karakterrel, illetve a nyomozás legvégét,” írja a Microids hivatalos jellemzése a nyomozó kandúrról.

A múlt héten elindult a játék fejlesztői napló-sorozata, aminek az első része be fog kerülni eme bekezdés alá – a sorozat címe „Képregénytől videójátékig”, ami jogos: egy képregény IP-ről beszélhetünk. Az öt és fél perces videó jó kezdet lehet azoknak, akik eddig nem is hallottak a képregényekről (ez mondjuk valahol jogos is, nem biztos, hogy errefelé felbukkant volna hivatalos formában). Úgyhogy a Blacksad: Under The Skin új megjelenési dátuma tehát november ötödike, a platformok pedig nem változtak: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, és PC.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu