Így néz ki belülről az xCloud! [VIDEO]

Hoppá: a Microsoft talán első alkalommal ejtette a Project szót az eddig Project xCloud néven futó játékstreamelő szolgáltatásából, amelyet korábban már több stúdió tesztelte!

Több alkalommal is beszámoltunk már arról, hogy a Microsoft streamelő szolgáltatása miként fejlődik, de eddig magáról a hardverről nem nagyon esett szó. A játékok (amik streamelésének nyilvános tesztelése októberben fog elkezdődni) a Microsoft adatközpontjairól futnak át a készülékünkre (pl. mobilra), és Kareem Choudhry, az Xbox streameléses főnöke bemutatta a szerverek belsejét. Egy 2U méretű rackbe (amit külön a Microsoftnak terveztek) nyolc Xbox One S konzol belsejét dugják. Ezek a rackek 13 régióban kerülnek világszerte elhelyezésre. A lenti videóban 1 perc 45 másodperctől lehet látni a szerverek belsejét – jó, ez nem valami hű de erős bemutató, de az új részlet, miszerint nyolc Xbox One S konzol alapjai állítják össze a hardvert, mindenképpen fontos!

Ugyanebben a videóban Phil Spencer, az Xbox-vezér arról beszél, hogy ő nem számít arra, hogy egyhamar beinduljon a felhő alapú játék (akkor ezért nem raktak Xbox One X hardvert a szerverekbe?), így a nyilvános teszt egyfajta alapja lesz a programnak, ami több éven keresztül fog lassan felépülni. A jelenleg elvégzett alapmunkálatok az xCloudot egy évtizedig fogják támogatni, mondja Spencer. (Az azért a jövőben kicsit gány lesz hardverileg – ismét arra gondolunk, hogy miért nem Xbox One X hardverrel terveznek?) Arról is beszélt az Xbox-vezér, hogy a Microsoft játékstreamelési kitűzései révén az eddigiekhez képest jóval több embert tudnak majd világszerte elérni, hiszen így nem kell konzolt vásárolni a játékhoz. Persze a ránk háruló költségek, mert biztos, hogy lesznek, nem kerültek megemlítésre.

Úgyhogy a Google Stadia ellen az xCloud már elkezdte megmutatni magát. A PlayStation Nowon túl tehát most például az Electronic Arts Project Atlasán a sor, hiszen az már be lett jelentve a két betűs kiadó jövőbeli tervei között. (És ne feledjük, a Sony és a Microsoft közösen is dolgozni fog a felhő alapú technológiákon, épp a Google ellen…)

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu