Hivatalos: egy DC-játékon dolgozik a Batman: Arkham Origins fejlesztőcsapata

Több éve már, hogy megjelent a Batman: Arkham Origins – itt is az ideje, hogy lassan lehulljon a lepel a csapat következő projektjéről.

A 2013-ban PlayStation 3-ra, Xbox 360-ra és PC-re megjelent Batman: Arkham Origins kakukktojás volt a Batman: Arkham sorozatban, ugyanis ezt nem a Rocksteady fejlesztette (ők is mostanában titkolóznak – felettébb gyanús…), hanem a Warner Bros. Montreal. Nos, tőlük Osama Dorias, egy játéktervező megerősítette a Twitteren, hogy továbbra is a DC-univerzumhoz köthető játékon dolgoznak.

Sarah Longthorne, a Take-Twonak két játékot is készítő (erről szó volt pár napja nálunk is) Sumo Digital narratívaterverzője egy kis játékot dobott fel a Twitteren: a válaszolóknak meg kell írniuk, hogy milyen játékon dolgoznak vagy szeretnének dolgozni, majd a műfajt, a témát, illetve a legnagyobb inspirációt a játék mögött. Dorias válasza: „[cenzúrázva], DC franchise, [cenzúrázva]. Sajnálom. :(” Ezzel tehát már hivatalos, hogy a Warner montreali stúdiója nem tér el attól a területtől, amin eddig dolgoztak.

Úgyhogy valamelyik DC franchise-hoz köthető játék készül a kanadai stúdióban, így a korábban már pletykált (kiszivárgott?) Batman-játékra egyre nagyobb esély van. Ami viszont most már szinte biztos: ha ennyi ideje csendes a Warner Bros. Montreal, akkor már nagy eséllyel next-gen fejlesztésről van szó náluk is, hiszen már alig több mint egy évre vagyunk a PlayStation 5 és az Xbox Project Scarlett (legyen bármi is a nevük…) megjelenésétől. Persze a Warnerből nehéz lesz kihúzni bármit is, így biztos várni kell vagy a PlayStation 5, vagy az Xbox Project Scarlett hivatalos bemutatójáig, hogy akkor láthassunk estleg valamit a következő játékukból, ami így talán egy next-gen nyitócím, vagy jobb esetben egy cross-gen cím lehet, és emiatt PlayStation 4-en és Xbox One-on is viszont láthatjuk a még mindig erősen titkolt DC-játékot.

…és akkor a végére abszolút jogos a kérdés: mi a csudát csinálhat eközben a Rocksteady?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu