AZ – 2. fejezet: Bill Skarsgard alakítása idegtépően félelmetes lesz a rendező szerint [VIDEO]

MOZI HÍREK – „Felkavaróan erőszakos tartalom, véres képsorok, nyers szexualitás” voltak az okok, amelyek miatt az AZ folytatása, AZ – 2. fejezet „Rated R for Mature” (kb: 17 felülieknek) besorolást kapott.

Pontosan ezt a besorolást kapta egyébként az MPAA-tól (Motion Picture Association of America) az első rész is, „erőszak/horror, véres képsorok és durva nyelvezet” miatt – abból tehát a „nyers szexualitás” kimaradt. Ugyanakkor Andy Muschetti, a rendező Bill Skarsgard alakításáról a következőket mondta:

„Bill és én órákig beszélgettünk, hogy a karaktert átbeszéljük. Ebben a részben sokkal nagyobb, fontosabb szerepe lesz Pennywise-nak, a bohócnak. Egy nagyon is konkrét és fókuszált bosszúvágy hajtja a Vesztesek Klubja ellen és sokkal „céltudatosabb” – ez a vonása pedig hiányzott belőle az első részben. Ehhez az eszközeiben is sokkal inkább összeszedettebb: áldozatait és annak környezetét sokkal erősebben manipulálja és perverzebb, ugyanakkor intelligensebb megoldásokat is használ.”

„Bill, a maga 190 cm magasságával, bohócruhában és make upban elképesztően félelmetes tud lenni. Konkrétan „bemelegít a szerepre. Bár nem egy method actor (ezt nehéz lenne magyarra lefordítani) de amikor így „bemelegít”, egy egészen félelmetes, döbbent csend veszi körül. Ilyenkor a saját kis fekete világában él… Tiszta rejtély, hogy ilyenkor mit gondolhat, aztán egyszer csak meghallod a forgatás egyik helyszínéről azt az idegtépő bohócnevetést. És ilyenkor az van, hogy mindenki k*rvára befogja a pofáját. Úgy érkezik, mint egy nagy sötét árnyék.”

Az AZ – 2. fejezet főszereplői – Bill Skarsgardon kívül – James McAvoy, Jaeden Martill, a rendkívül vonzó Jessica Chastain, Sophia Lillis, Jay Ryan, és Jeremy Ray Taylor.

Hogy vajon Bill Skarsgard a nézőtéren is eléri-e, hogy a szinte kitapintható feszült csendben „mindenki k*rvára befogja a pofáját”, mert akkora para lesz Pennywise alakítása, azt szeptember 6-án megtudhatjuk.

Az AZ 1. fejezet kritikáját itt olvashatjátok.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu