Cortana elhagyja az Xboxot és várhatóan a Windows 10-nek új Start menüje lesz

TECH HÍREK – A Microsoft bemutatta az új Xbox Home képernyőt is.

A Microsoft a nagyközönség elé tárta az Xbox és várhatóan a Windows 10 és új indulóképernyőit – az elsőt azonban csak teljesen véletlenül. Az operációs rendszer egy korábbi verzióját tegnap leakelték és abban a start menünek egy új, sokkal letisztultabb verzióját láthatjuk, amely lecseréli az eddig „Live Tile” rendszert a tengernyi ikonjával. A képek Twitterre kerültek ki, de már azóta gyorsan leszedték, lévén „egy belső verzió volt, amely véletlenül került publikálásra.”

Azt viszont már hivatalosan is megerősítette a Microsoft, hogy az Xbox home képernyőjét változások fogják érinteni. Az állandóan rotálódó panelek helyett, amelyek a képernyő tetején találhatóak és amelyekkel a Mixer, a Game Pass, az Xbox Community és a Store között váltogattak, a Microsoft dedikált gombokat helyezett el. A fejlesztők célja, hogy a játékélményt gyorsabban el tudja érni a felhasználó, az összes tartalmat világosabban bemutatva. Ezt az új home képernyőt azok már láthatják, akik az alfatesztekben eddig is részt vettek.

Attól tartva, hogy ezek a változtatások nem tetszenek a felhasználóknak, az Xbox menedzserek azt kommentálták, hogy „ahogy jönnek, úgy el is távozhatnak”.

Viszont lesz egy szomorú változás is: Cortana eltűnik Xboxról. Nagyon úgy néz ki, hogy a Microsoft megválik a hangfelismerő szoftvertől, amely eddig a Kinect kamerával volt összekötve és az Alexa eszközöket felhasználó Xbox Skill rendszerétől lesz függő. Ti használtátok és kedveltétek Cortanát? Sajnáljátok, hogy „elmegy”? Vagy hidegen hagy benneteket?

Forrás: Xbox.com

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu