Grand Theft Auto V: most már igazi pénzzel is kaszinózhatunk benne! [VIDEO]

A szerencsejáték új szintre lép a Grand Theft Auto V-ben…

A The Diamond Casino & Resort névre hallgató legújabb frissítés igencsak említésre méltó a Rockstar Games Grand Theft Auto V-jében (pontosabban annak GTA Online részlegén) – Los Santos új kaszinója ugyanis nem gyerekjáték. A BBC arról tudósít, hogy a kaszinó zsetonjaiért valódi pénzzel is lehet perkálni, hogy játszhassunk a Diamond Casinóban! Egy zseton egy dollárba kerül. 10 dollárért lehet amúgy fél millió GTA-lóvét venni, szóval itt van egy kis monetizáció. Szerencsénkre van egy korlátozás a kaszinóban. Óránként (ami a Grand Theft Auto V-ben egy napnak felel meg) mindössze ötvenezer GTA-dollárnyi pénzt költhetünk el, tehát óránként maximum EGY amerikai dollár megy ki a zsebünkből. Ez azért korrekt: naponta tehát maximum 24 dollárnyi költekezés valósul így meg, ami forintban kb. hétezer forintnak felel meg. Helyes döntés.

Van azért egy indok, ami miatt elkerülhetjük ezt a kaszinót: a játékban megszerzett zsetonokat (illetve a játék pénznemét) NEM válthatjuk ki pénzre! Úgyhogy ez csak és kizárólag egy újabb monetizációs metódus a Take-Two és a Rockstar párosától. A játékbeli pénzt autókra, fegyverekre, vagy karaktertestreszabási tárgyakra költhetjük. Ja, és pár ország azért blokkolta a szerencsejátékos minijátékokat a GTA V-ben. (Főleg a Benelux államok ítélik el a lootboxokat – egyre többen követhetik idővel a példájukat.) És ami még érdekes: a Red Dead Redemption 2-ben a szerencsejátékos pénznemet valódi pénzzel NEM vásárolhatjuk meg. Szóval ennyire fontos lenne a kiadónak a GTA-féle monetizáció?

Úgyhogy – bár azért van egy erős és fair korlát – ez mindenesetre fontos eset, hiszen hiába mondják az Egyesült Királyság miniszterei, hogy a FIFA kártyapakkjai és lootboxai nem minősülnek szerencsejátéknak, azért ez közvetett formában továbbra is annak minősül a Grand Theft Auto V esetében. Pénzért kaszinózunk, és abból nem tudunk pénzt szerezni. Ha legalább lehetne, akkor még TALÁN azt lehetne mondani, hogy oké (mondjuk egy dollár nyeremény óránként maximum, és akkor nullszaldó lenne…).

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu