Most akkor egy filmnek vagy kettőnek számít a Kill Bill? Tarantino végre válaszolt a kérdésre…

MOZI HÍREK – Quentin Tarantino végre eldöntötte a Kill Bill kapcsán az „egy film vagy kettő?!” vitát.

2003-ban került mozikba a Kill Bill Vol. 1, 2004-ben pedig a Kill Bill Vol. 2 és a Tarantino-rajongók azóta azon vitatkoznak, hogy két, különálló filmről van szó, vagy egy hosszúról. A rendező jelenleg a Volt egyszer egy Hollywood című filmjét promózza, amely pénteken kerül mozikba. Ez a filmje a tizedik, és akár az utolsó is lehet, ha hihetünk a rendező korábbi nyilatkozatainak.

A Kill Bill Vol. 3, tehát a harmadik rész ötlete már többször felmerült, lévén maga Quentin Tarantino mesélte, hogy beszélt Uma Thurmannal arról, hogy a színésznő mit szólna ahhoz, ha ennyi év elteltével ismét „összejönnénk” – mint rendező és színésznő – egy újabb film erejéig. Mivel ez most még csak egy felmerült lehetőség, így a harmadik részről sok szó nem esett, viszont a rendezőnek feltették a nagy kérdést, hogy a Kill Bill egy, vagy két filmnek számít-e? Tarantino erre mindig is tudta a választ, csak sosem nyilatkozott ezzel kapcsolatban világosan. Most viszont ezeket a gondolatokat osztotta meg:

„Technikailag két külön filmként készítettük el, van befejezés és stáblista mindkét filmnél. Ugyanakkor egyetlen filmként írtam és rendeztem meg. (Szóval egyetlen film.)”

Érdekesség, hogy a film egyébként egyetlen, négyórás alkotás volt, egészen addig, amíg be nem ért Tarantino a vágószobába. Ott kapott egy jó ötletet arra vonatkozólag, hogy talán ketté kellene vágni a filmet.

„Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy négyórásan annyira sikeres lett volna a film.” – állítja Tarantino. „Tudod vannak azok a kristálytiszta pillanatok, amikor valamit olyasmit hallasz, amit már nem tudsz többé „megnemhallottá” változtatni. Akkor mondta azt nekem egy fickó, hogy: „Te figyi, Quentin! A nagybácsim csipázná ezt a filmet, de szerintem négy óráig azért nem bírná ki!”

Viszont létezik egy legendás négyórás rendezői vágás, amelynek Kill Bill: The Whole Bloody Affair a címe és ez a rendező eredeti vágása. Tarantino ezt le is vetítette Cannes-ban és elvileg úgy volt, hogy DVD-re is kiadják, de végül ez nem valósult meg. Hogy ezzel a verzióval végül is mi lesz, azt még nem tudni, mindenesetre csak reménykedhetünk, hogy egyszer még láthatjuk, ahogy abban is, hogy Tarantino alaposan átgondolja ezt a meggondolatlan „tízfilmes” kijelentését és a Volt egyszer egy Hollywood után várhatunk még további alkotásokat a rendezőtől…

Forrás: CinemaBlend

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu