Derült égből Doom-trilógia a kurrens-gen konzolokon! [VIDEO]

Trükközik a Bethesda, mégpedig többféleképpen is Doom játékokkal.

Kezdjük a bejelentésekkel – a Bethesda és az id Software az 1993-as Doomot, a Doom II-t és a Doom 3-at (Doom-trilógia) digitálisan elérhetővé tette PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre. Az első két játék a Unity engine-en fut és egyenként 5 dollár (euróból konvertálva 1650 forint), míg a Doom 3 10-be kerül (azaz kb. 3300 forintba). A Doomban a kilenc pályát tartalmazó Episode IV: Thy Flesh Consumed kiegészítő is ott van, továbbá helyi négy fős deathmatch és co-op is megoldható (ez a Doom II-ben is működik). A Doom II a 20 extra pályával rendelkező The Master Levelst is magába foglalja. A Doom 3-ban a Resurrection of Evil, illetve a The Lost Missions kiegészítők is megtalálhatóak. (És plusz: a két első Doom iOSen és Androidon is elérhető lett.)

A Twitteren Daan Koopman azt írja, hogy egy kis DRM van a Doom-trilógia újrakiadásában konzolokon, ugyanis kell egy Bethesda.net fiók ahhoz, hogy játszhassunk velük. Jó, érthető, digitális letöltésekről van szó, de ha a szerverek megfekszenek, megszűnnek, akkor a játékoknak is konyec lesz így. Egyszer kell csak bejelentkezni, de azért ez nem az igazi, hiszen hiába játszhatunk utána offline, nem biztos, hogy a jövőben a bejelentkezés működni fog. (Majd kiadják PlayStation 5-re és Xbox Project Scarlettre is a játékokat így…?)

A Doom franchise a 25. évfordulóját ünnepli, de mi van azokkal, akiknek Xbox One-on az első két Doom megvolt már az Xbox 360-as visszamenőleges támogatás révén (vagy akár a Doom 3 is)? Nos, itt jön a csavar: ha nincs feltelepítve az adott játék, akkor nem lesz ott a Ready to Install opció, azaz nem lesz lehetőségünk feltelepíteni a játékok régi verzióját, holott erre megvan a jogunk… de szerencsére a Redditen megvan a megoldás rá: „Újra le tudod tölteni őket. Menj a Doom vagy a Doom II klubba (egy könnyű elérési pont a profilodon az achievementeken keresztül lehetséges), majd válaszd ki a „Megtekintés a Microsoft Store-ban” opciót a klub főoldaláról. Ekkor azt kellene mondania, hogy „Birtoklod ezt a játékot”, és a telepítő gombnak ott kell lennie. Egy másik megoldás az, ha a nemrég frissített/telepített játékok listáján ott vannak ezek a játékok. Ha megpróbálod onnan elindítani őket, akkor egy párbeszédablak fog felugrani egy gombbal, hogy tekintsd meg a Store-ban azokat, és onnan telepítheted is. Beraktam a Doom 3: BFG Edition lemezem, és az mind a három játékot a listába raktam, szóval azon keresztül is fel lehet telepíteni őket.”

Úgyhogy Doom-trilógia mindenkinek.

Forrás: Gematsu, DualShockers, DualShockers,

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu