Dűne: Frank Herbert fia jelentette be Twitteren, hogy vége az új film forgatásának

MOZI HÍREK – 2020 novemberében láthatjuk végre Denis Villeneuve újabb Dűne adaptációját.

Tegnap tette Twitteren a nagy bejelentést Brian Herbert, Frank Herbert fia, hogy apjának világhírű sci-fi regényének újabb adaptációját: a Dűne forgatását befejezték, melyről már korábbi alkalmak során is írtunk. A filmben olyan sztárok játszanak majd, mint Oscar Isaac, Javier Barderm, Josh Brolin és Jason Momoa és még sokan mások.

„Az első Dűne film forgatása megtörtént, már „a dobozban van” és most fejezik az utómunkálatokat. Néhány színész már új projekteken dolgozik és arról meséltek, hogy mennyire jó volt Denis Villeneuve-vel együtt forgatni.”

Az „első” Dűne film? Ezek szerint igazak lehetnek azok a korábbi pletykák, hogy (minimum) két Dűne filmről lesz szó! Jó tudni!

Ami az első film sztoriját illeti, nagy eséllyel Herbert masszív regényének első felét követi majd. Ebben a szakaszban az Oscar Isaac által alakított Leto Atreides átveszi az uralmat Arrakis (Dűne) bolygója felett. Ezt a Császár megbízásából teszi, azért, hogy az egész univerzum legértékesebb anyagát, a „fűszert” bányászhassa a bolygón. A legendás „fűszer” sok mindenre jó: például az emberi életet is meghosszabbítja, erősíti tudatot és ennek köszönhetően lehet nagyobb űrutazásokat véghez vinni a galaxisban. A Dűne előző ura: Harkonnen báró azonban nem adja egykönnyen fel a bolygót (és ebben van egy erős „segítője” is…) és rövidesen kegyetlen háború indul a bolygó uralmáért.

Leto Atreides-t Oscar Isaac alakítja majd, Javier Bardem a fremenek vezetőjét, Stilgart, Josh Brolin lesz Guerny Halleck és Jason Momoa Duncan Idaho. A főszerepet, Paul Atreidest nem más, mint a fiatal Timothée Chalamet játssza, az anyját, a szépséges Lady Jessicát pedig Rebecca Ferguson. A „rosszfiúk” is parádés szereposztást kaptak: Dave Bautista lesz Glossu Rabban, Stellan Skarsgård (Bill Skarsgård apja, aki a bohócot játssza az AZ filmekben és éppen tegnap írtunk róla) pedig Vlagyimir Harkonnen lesz. Két hölgyet érdemes még megemlíteni: az hetvenes, nyolcvanas évek egyik francia szexszimbóluma, a 73 éves korában is aktív Charlotte Rampling lesz Gaius Helen Mohiam, a Bene Gesserit boszorkányok vezetője és a császár tanácsadója és a Pókember idegenbe filmben Mary Jane-t alakító Zendaya lesz Paul Atreides szerelme: Chani.

Akik esetleg nem ismernék: az első filmet 1984-ben rendezte az akkoriban pályája első csúcsán lévő David Lynch, hatalmas költségvetéssel és rengeteg filmsztárral, köztük Lynch olyan állandó színészeivel, mint például Kyle MacLachlan, mint Paul Atreides, illetve a zenész Sting is kapott egy viszonylag kisebb szerepet Feyd-Rautha, Harkonnen báró unokaöccsének szerepében. Az elképesztő látvány, a Lynch-re jellemző hihetetlen hangulat és a parádés szereposztás ellenére is hatalmasat zakózott a film, olyannyira, hogy Dino és Raffaela de Laurentis produkciós cégje is belebukott a projektbe. Hogy őszinte legyek, nekem a Dűne mind a mai napig egyik kedvenc filmem, 14 évesen óriási hatással volt rám, amikor megnéztem, sosem értettem, hogy miért nem vált közönségfavorittá.

A Sicario és a Blade Runner 2049 rendezőjére, Denis Villeneuve-re mindenesetre hatalmas teher hárul, hogy ebből a filmből sikeres produkciót hozzon össze.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu