Megvan a Fortnite világkupa első győztes páros csapata

Első alkalommal kerül/került megrendezésre a Fortnite világkupa, ahol egy páros történelmet írt azzal, hogy megnyerte a rendezvényt.

Nyhrox (Emil Bergquist Pedersen, Norvégia) és Aqua (David W, Ausztria) nyerte a versenyt, megelőzve a Wolfiez párost. A díjuk nem kevesebb mint három millió dollár, úgyhogy közel 900 millió forinton osztozik a páros, ami ötven másik csapattal mérkőzött meg az Arthur Ashe stadionban az Egyesült Államok-beli New York városában. A páros 51 pontot szerzett a döntőben, ami néggyel volt több Wolfiez (Jaden Ashman, Egyesült Királyság) pontszámánál (47). A tizenöt éves Wolfiez Dave Jonggal, holland partnerével osztozik az 1,8 millió fontos (kb. 655 milló forintos) díján. A világkupán a párosoknak a kiesések kombinációjára, továbbá a hat meccsen elért helyezésükre kellett figyelniük, a végén pedig a Victory Royale döntött. Nyhrox és Aqua ott húzta be a győzelmet, hogy a negyedik és az ötödik meccset is megnyerték, amivel az első helyre felkerültek.

Ashman, aki ugye a második helyezést elérő csapatban játszik, a megjelenés óta, két éve játszik a Fortnite-tal, és idáig nem nagyon volt ismert a közösségi médián (pár ezer követőjével világviszonylatban tényleg nem nagyon rúghat labdába). Az édesanyja szerint gyakran vitázott a fiával, mivel a Fortnite miatt romlottak a jegyei az iskolában, ami miatt egyszer kidobott egy Xboxot (valószínűleg Xbox One-t…), de ma már elfogadja, hogy fia egy professzionális eSport-játékos.

A Fortnite világkupa szólós döntője a mai napon, vasárnap, július huszonnyolcadikán kerül megrendezésre, szinén a new yorki Arthur Ashe stadionban. A győztes három millió dollárral gazdagodik. Ezen a téren is nagy eséllyel egy rakat pénzt húz be a játék fejlesztője, az Epic Games, akik az Epic Games Storeon keresztül az utóbbi 7 hónapban gyakran megfordultak a hírekben is, hiszen több fejlesztő/kiadó is (pl. Shenmue III) exkluzív megállapodást kötött velük, hogy a Steam helyett ott jöjjön ki először játékuk PC-n.

Forrás: Mirror, BBC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu