Volt egyszer egy Hollywood: felzokogott a meggyilkolt Sharon Tate húga a film vetítése alatt

MOZI HÍREK – Oly élethűen alakította Margot Robbie Sharon Tate-et a Volt egyszer egy Hollywood című filmben, hogy Debra Tate számára mintha húga életre kelt volna a filmvásznon.

Debra Tate elsírta magát, miközben végignézte Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című alkotását, melyben Margot Robbie alakítja az 50 éve, terhesen lemészárolt húgát: Sharon Tate-et. Utólag csak azt kívánta, hogy Tarantino bárcsak Sharon Tate-nek szentelte volna a teljes filmet. Pedig Debra eleinte egyáltalán nem állt pozitívan a filmhez, sőt, nyilvánosan szidta nemcsak magát a rendezőt, hanem a főszereplő sztárokat: Leonardo DiCapriót és Brad Pittet is, amiért részt vettek ebben a filmben, amely részben a húgáról is szólt. Hozzá kell gyorsan tenni, hogy a forgatókönyvet korábban még nem olvasta.

Később Tarantino odaadta neki a Volt egyszer Hollywood szkriptjét, amely határozottan pozitív benyomást tett rá, csakúgy, mint maga a film, amelyet ezután nézett meg. Emellett pedig Margot Robbie alakítása Sharon Tate-ként olyan érzéseket váltott ki belőle, amelyekre egyáltalán nem számított. Az élmény egyszerre volt pozitív, ugyanakkor mélységen megrázó, ez pedig tökéletes bizonyítéka annak a professzionalizmusnak, amely Tarantino és Margot Robbie közös munkáját jellemzi.

„Azért sírtam, mert Margot-nak pont olyan hangja volt, mint Sharonnak. A hangtónusa annyira tökéletesen Sharoné volt, hogy mélyen megérintett, olyannyira, hogy potyogni kezdtek a könnyeim, még az ingem is tiszta víz lett tőle. Végre ismét láthattam a húgomat… majdnem 50 év elteltével.”

Margot Robbie és Quentin Tarantino annyira jó munkát végeztek, hogy Debra Tate azt kívánta: bárcsak az egész film Sharon Tate történetéről szólt volna. A Volt egyszer egy Hollywoodot egyébként pont amiatt kritizálták, hogy a Tate-sztori viszonylag rövid benne, ezért végül Tarantino kénytelen volt védekezni. A rendező kihangsúlyozta, hogy már az első pillanattól kezdve világos volt számára, hogy a film nem kizárólag Charles Mansonről és a gyilkosságairól fog szólni és ezt Debra Tate is megértette.

„Amikor elolvastam a forgatókönyvet, tudtam, hogy a történet Leo és Brad Pitt karaktereiről szól. Persze, nagyon szerettem volna, ha Quentin Tarantino teljes egészében a Sharon Tate-sztorit filmesíti meg, Margot főszereplésével… De ez az nem az a film volt, amit Quentin megírt, én ezt tudtam előre és el is fogadtam. Ez az ő víziója volt.”

Ami pedig Sharon Tate tökéletes megformálását illeti, Quentin Tarantino rengeteg kutatást végzett róla, mielőtt a Volt egyszer egy Hollywood forgatásához kezdett volna. A rendezőnek elképesztő szeme van az apró részletekhez is és ezt a képességét itt maximálisan kihasználta. Emellett tökéletesen ismerte és fejben tartotta karakterei háttérsztorijait is – akár valós, akár kitalált személyekről van szó – ez pedig hatalmas segítség volt színészeinek a forgatás során.

„Nagyon sok kutatást végeztem Sharonról és teljesen beleszerettem.” – mesélte Tarantino. „Elképesztően kedves nő volt. Amikor bárkivel beszéltem róla, még olyan emberekkel is, akik csak felületesen ismerték, mindenki ugyanazt azt a sztorit mesélte róla, a hihetetlen szépségéről, a jóságáról és kedvességéről.”

„Hogy minél pontosabb képet adjak róla, csak viszonylag kevés olyan jelenetet használtam fel, ahol Roman Polanskival, a férjével, vagy másokkal van együtt. Inkább csak hagytam, hagy kövesse a kamera, ahogy Los Angelesben furikázik, vásárolgat, követtem, hogy merre vissza az útja. Azt szerettem volna, ha a nézőnek erős benyomása alakul ki róla a gyilkosság előtt, hogy ne csak úgy gondoljon rá, mint egy áldozatra.”

Az augusztus 15-én mozikba kerülő Volt egyszer egy Hollywood Tarantino karrierjének egyik legfontosabb állomása és az előrejelzések szerint ez a mozikasszákra is hatással lesz: 41 millió dollár nyitóbevételt jósolnak neki.

Forrás: Vanity Fair

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu