A Sony miatt valósult meg a Microsoft-Sony együttműködés!

Úgyhogy az a gondolat, hogy a Sony amerikanizálódik, jogos (elvégre a PlayStation csapata nem is kapott tájékoztatást erről a kollaborációról…) – a Microsoft-Sony együttműködésen keresztül.

A Microsoft-Sony megállapodása az év egyik legkomolyabb meglepetése volt, aminek révén az utóbbi cég a Microsoft Azure adatközpontjait használhatja majd. A két cég így közösen veheti fel a versenyt a Google Stadiával, és érdekes módon nem a Microsoft volt a kezdeményező fél…

„Ez egy kezdet számunkra. Először is, az egészet a Sony hajtja meg. Ők voltak azok, akik megbízható partnereket kerestek. Úgy tűnik, hogy bár egymással küzdtünk, így is együttműködésre léptünk. Alapjában véve a tény, hogy olyan területeken mint a játékok egy olyan üzleti modellel rendelkezünk, ahol az ő sikereikre támaszkodunk. Szóval a legjobb munkánkat elvégezzük nekik, legyen szó a felhőről, a mesterséges intelligenciáról, vagy bármiről, hogy biztosíthassuk a Sony-t afelől, hogy a saját IP-jük (IP-ik) gyártásában sikeresek legyenek. Ha megnézed [a Sony] üzleteit, legyen szó a szórakoztatásról, a videojátékokról vagy a kameráikról, mindegyikük több felhő alapú számítási erőt ki tudna használni, de eközben a Microsofttal együtt léphetnek a piacra néhány ipari esetben, főleg a kamerákkal kapcsolatos dolgokban,” mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Fortune-nak adott interjújában ().

Az utóbbi gondolat az érdekes: azon túl, hogy a Microsoftot a Sony megkereste, megvan az esély arra, hogy a Microsoft szoftverei felbukkanjanak a Sony hardverein, hiszen a két cég együttműködésében ez is kivitelezhető lesz a jövőben Nadella szerint. Persze érthető, hogy a két cég egy számukra hosszabb távon nagyobb rivális, a Google ellen is elkezdtek közösen dolgozni, és mivel a Microsoft az Azure infrastruktúráját kikölcsönzi a PlayStation Now next-gen változatának (és a pletykák szerint a Nintendo is azt fogja használni a saját streamelő szolgáltatásukhoz), megmagyarázható a két cég közösködése.

Ha a felhő alapú játék beindul, a Sony akkor jó lóra tehetett – a Microsoft nem egy kicsi cég, sőt.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu