Hivatalos: százmillió felett jár a PlayStation 4

A Sony legújabb negyedéves üzleti jelentésében olvashatjuk: már több mint száz millió PlayStation 4-et szállítottak a boltokba!

Június 30-ával bezárólag (ekkor ért véget ugyanis a jelenlegi üzleti év első negyedéve) tehát megugrotta a kilenc számjegyes összeget a már közel hat éve kapható PlayStation 4 és annak két újabb változata, a PlayStation 4 Slim és a PlayStation 4 Pro, de ezzel a PS4-família továbbra is az eladási toplista hatodik helyén áll. (PlayStation 2: 155 millió, Nintendo DS: 154,02 millió, Game Boy + Game Boy Color: 118,69 millió, PlayStation: 102,49 millió, Nintendo Wii: 101,63 millió.) 3,2 millió PS4 lett kiszállítva ebben a negyedévben, ami megegyezik az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Egy változás azért van: eddig a Sony 16 milliós elvárást támasztott a PlayStation 4-nek 2019. április első napja és 2020. márciusának utolsó napja között – ezt 15 millióra redukálta a cég.

Néhány plusz statisztika: június 30-ával bezárólag 36,2 millió PlayStation Plus-előfizető volt, ami az egy évvel korábbi számhoz képest 2,3 millióval több. 42,9 millió játék került értékesítésre ebben a negyedévben, ami szintén 2,3 millióval több a 2018-as április-június időszakhoz képest. A játékok értékesítése 53%-ban volt digitális a PlayStation Store-on keresztül – ez jóval nagyobb arány mint a tavalyi 43%.

A végére egy kis érdekesség: mit történt a svéd Media Markttal? Előrendelői oldalt csináltak a PlayStation 5-nek, holott annak a megjelenése még több mint egy évre van! Ez még nem minden – az ár is igencsak balgaság: egy híján tízezer svéd korona, ami 950 eurónak felel meg. Az úgy 313 ezer forint. Ennyibe biztosan nem fog kerülni a Sony következő generációs konzolja. A Media Markt, hogy megjelenési dátumot is írjon az oldalra – olyasmi nincs feltüntetve.

Vajon a PlayStation 4 eléri a 120 milliót a PlayStation 5 megjelenése előtt?

Forrás: Gematsu, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu