Shadows of Mordor: eredetileg Christopher Nolan Batman filmje alapján készült volna!

A Monolith Productions-nak újra kellett tervezni, miután a projekt végül megbukott.

Furcsa hírről ír a DidYouKnowGaming?. A portál szerint az egyik legnagyobb licencet érintő meglepetése, hogy a Middle-earth: Shadow of Mordor állítólag egészen más Warner Bros. franchise-ból adaptációja lett volna: a Christopher Nolan-féle Batman filmeké, különösen a harmadik rész, A sötét lovag – Felemelkedésé.

Liam Robertson újságíró szerint, amikor a Warner Bros. Interactive Entertainment a FEAR-ért felelős stúdiót felvásárolta, akkor a 2012-es filmből akartak egy saját, cégen belüli open-world videojátékot. A Monolith Productions-t bízták meg a feladattal és rendkívül bíztatók voltak a kezdeti eredmények. Végül mégis ejtették a Batman-irányt.

Az okok? Különféle helyekről, különféle magyarázatok jönnek. Van, aki azt állítja, hogy a brit rendező nem engedélyezte volna a videojátékot, ezzel az állítással azonban nem mindenki ért egyet. Ami inkább kézenfekvőnek tűnhet, hogy a Rocksteady által fejlesztett saját franchise-át nem akarta „kanibalizálni” a Warner (a második Arkham City már 2010-ben megjelent, az Arkham Knight pedig nagy eséllyel már minimum tervezési fázisban lehetett. Nem sok értelme lehetett volna, hogy még egy Warneres Batman cím készüljön az Arkham Knight fejlesztésével nagyjából párhuzamosan.

Ami pedig Gotham köpenyes szuperhősét illeti, egyelőre rejtély, hogy láthatjuk-e videojátékban a közeljövőben, bár nagyon úgy tűnik, hogy a WB Montreal még mindig dolgozik egy DC Comics címen, de hogy konkrétan min, azt még nem tudjuk. Mint ahogy azt sem, hogy maga a Monolith Productions min dolgozik a 2017-ben megjelent Middle-earth: Shadow of Mordor óta.

Forrás: DidYouKnowGaming?

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu