A tarifaháború miatt áremelésre kényszerülhet a Sony!

Ha az Egyesült Államok és Kína között zajló tarifaháború folytatódik, a Sony a PlayStation-konzol(ok) áremelésére készülhet.

A Wall Street Journal arról tudósít, hogy egy pénzügyi megbeszélés során a Sony pénzügyi főnöke, Hiroki Totoki azt mondta, hogy ha Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke által korábban már említett újabb tarifák bevezetésre kerülnek, akkor ők arra kényszerülhetnek, hogy árat emeljenek, ugyanis a videojátékos konzolok is érintettek lehetnek egy akár 25%-os (de minimum (!) 10%-os) tarifával. „A PlayStation-konzolok legtöbb komponense, alkatrésze Kínában készül. Úgy hisszük, és emiatt az amerikai kormányt úgy tájékoztattuk, hogy a magasabb tarifák végül kárt okoznának az amerikai gazdaságnak,” mondja Totoki.

Az Amerikai Egyesüt Államok és Kína közötti tárgyalások a héten folytatódnak, és a Sony a legrosszabb eshetőségre készül fel ezzel, és ha Trump bevezeti a következő tarifákat is, akkor a konzolok rosszul fognak árazás tekintetében járni, holott a Nintendo, a Sony és a Microsoft közös levélben kérte az amerikai elnököt arra, hogy fontolja meg az áremelés törlését a konzolok esetében, ugyanis „a 25%-os áremelés egy új videojáték-konzolt valószínűleg elérhetetlenné tenne sok amerikai családnak, akik elvárásaik szerint az idei karácsonyi szezonban a piacban lennének”. Erre a Nintendo már hivatalosan is reagált azzal, hogy a Nintendo Switch (és feltehetőleg a szeptembertől kapható Nintendo Switch Lite) gyártását részben átemelte Vietnámba.

Lehet, hogy a Sony emiatt is módosította az idei üzleti évére vonatkozó elvárását, ugyanis tegnap – amikor a száz milliós, rekord idő alatt elért eredményről volt szó a PlayStation 4 esetében – azt hallottuk, hogy 2019 áprilisa és 2020 márciusa között 16 millió helyett mindössze 15 millió konzol fog szerintük értékesítésre kerülni, és az amerikai piac az egyik legfontosabb a játékipar számára.

Ezek után (ha bevezeti Trump az újabb tarifákat) Európa vagy fontosabb piac lehet a cégeknek, vagy mi is megszívjuk egy áremeléssel. Nem mintha már most is kb. megfizethetetlen szinten lennének a konzolok.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu