Fontos marad a nappali a játékokra, állítja a Microsoft vezérigazgatója

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Fortune magazinnak pozitívan nyilatkozott az otthoni, kényelmes játékok jövőjéről.

„A nappali nem az egyedüli helyszín, ahol az emberek játszanak – a nappali egy szuper fontos helyszín, ahol játszhatnak. Mi még mindig imádjuk a konzolunkat [Xbox One S, Xbox One X], és lesz egy másik konzolunk [Xbox Project Scarlett] is. Továbbra is kitartunk mellettük, mert úgy gondoljuk, hogy vannak emberek, akik konzolon akarnak játszani. És persze eközben az emberek PC-n is imádnak játszani. Nem volt értékileg javaslatunk számukra a Windows operációs rendszer[ek]en kívül, és mindent megtettünk, hogy kiszolgáljuk ott (azokon) a fejlesztőket, de most jóval többet fogunk PC-n csinálni. A Project xClouddal bárkit elérhetünk, hogy AAA játékokat [a hollywoodi blockbuster filmek játékipari megfelelőjét] játszhassanak a mobiljukon – ez inkább kiterjesztés mint az, mintha azt mondanánk, hogy amit [a nappaliban] csináltunk, rossz volt, vagy nem volt annak értelme. Ez inkább arról szól, hogy „hé, tisztább és nagyobb lett”, és képesek voltunk erre ráugrani,” mondja Nadella.

A Project xCloud miatt is vásárolt be több stúdiót is a Microsoft, hiszen az általuk készített játékok felbukkanhatnak az Xbox Game Passon is, ami a redmondi cég előfizetéses szolgáltatása. Továbbá az xCloud segítségével két, inkább hanyagolt piacon is teret nyerhetnek a játékok – Indiára és az afrikai kontinensre gondolunk itt -, illetve a már aktívabb helyszíneken (Európa, Észak-Amerika) tovább terjeszkedhetnek a streamelő szolgáltatáson keresztül. Sadella legalább megerősítette, hogy a konzolokat nem tervezik elhanyagolni, ugyanis igencsak biztatóan nyilatkozott róluk. Szerintük nem lesz az xCloud a konzolok kivégzője; a technológiának még sokat kell fejlődni ahhoz, és Phil Spencer, az Xbox-vezér is hosszabb távon gondolkodik a streamelő szolgáltatásuk építkezéséről.

Az Xbox Project Scarlett, a még csak kódnévvel rendelkező következő generációs Xbox jövő év végén fog megjelenni, és valószínűleg emiatt a még szinten ismeretlen nevű PlayStation (PlayStation 5?) is akkortájt fog a boltokba kerülni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu