AZ – Második fejezet: maga Stephen King írt egy új jelenetet hozzá [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az AZ – Második fejezet tartalmaz majd egy teljesen új jelenetet, amely egyedül ebben a filmben szerepel.

Stephen King rajongói talán AZ – Második fejezet kapcsán kissé idegesek lehettek, amikor meghallották a változtatás hírét, azonban későbbi kiderült, hogy ez az ikonikus írótól, magától Stephen Kingtől származik. King nem túl gyakran szól bele a regényei mozi, illetve televíziós feldolgozásába, viszont később sokszor annál inkább panaszkodik, amikor nem tetszik neki a végeredmény. A 2017-es AZ – Első fejezet viszont hatalmas sikert aratott, és sokan gondolták úgy, hogy King egyik legjobban szeretett történetét még magasabb szintre emelte.

Most kiderült, hogy Stephen Kinge elolvasta az AZ – Második fejezet forgatókönyvét és tetszett neki a végeredmény. Ugyanakkor ő maga javasolta, hogy egy vadonatúj jelenettel gazdagítsák a filmet. „Hatalmas jelenet!” – kommentálta Anders Muschietti rendező. „Számomra ez elképzelhetetlen lett volna, amikor 12, vagy 13 voltak.” Természetesen a részleteket hétpecsétes titokként őrizik, Muschietti csak egészen apró részleteket szivárogtatott ki, hogy a regény rajongóit lelkesítse.

„Amikor az első, 2017-es AZ film kijött, King egyáltalán nem vett benne rész, „Sok szerencsét kívánt nekik” és ennyi. Ez tökéletesen passzol ahhoz a hozzáálláshoz, amelyet King mindig is képviselt. Meghagyja a film alkotóinak a kreatív szabadságot, ami a regényeinek adaptációit illeti, ugyanakkor, ha valami nem tetszik neki, akkor nagyon is hangot ad a negatív véleményének. Az AZ – Első fejezet esetében viszont erről szó sem volt – Stephen King ezúttal teljesen elégedett volt.

Nemrég derült ki az is, hogy az AZ – Második rész háromórás lesz. Megosztja a horrorrajongókat, hogy jó ötlet-e ilyen hosszúra csinálni, viszont a könyv kedvelői közül sokan örülnek neki, különösen abban reménykedve, hogy Andres Muschietti annyi tartalmat rak bele, amennyit csak lehet.

Az AZ – Második fejezet bohóca szeptember 5-étől fog integetni a mozikban.

Forrás: Total Film

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu