Konzolárak emelkedése: egyre biztosabb az USA-ban!

Ha az Egyesült Államok és Kína nem állapodik meg, akkor ősztől jön a tarifa, ami tragikus lehet a konzolárak emelkedése tekintetében.

Azok után, hogy Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke már 250 milliárd dollárnyi kínai termékre kivetett 25%-nyi adót, már szeptember 1-jétől kezdve jöhet a következő kör 300 milliárd dollárnyi termékre, mégpedig 10%-os adóval sújtva. Ez azért is következhet be, mert Trump és Xi Jinping, Kína elnöke az információk szerint nem tudott dűlőre jutni a Shanghaiban megtartott tárgyalás során. A következő tárgyalás szeptemberben lesz esedékes, de az már a megemlített határidő után lenne.

Az Egyesült Államok szövetségi tartalékrendszere (Federal Reserve) amúgy eközben a kamatláb csökkentése mellett döntött, hogy az ország kedvező jövőképet kapjon annak ellenére, hogy a Kínával való tarifaháború még eddig nem látott szintre emelkedhet – Trump a Twitteren erről gyakran beszélt, és emiatt tartózkodtak ettől a lépéstől idáig.

Ne feledjük, júniusban közös levelet írt a Nintendo, a Sony és a Microsoft a tarifa bevezetése ellen, és korábban arról is írtunk, hogy Hiroki Totoki, a Sony pénzügyi vezetője már meglebegtette a PlayStation konzolok áremelését pontosan emiatt – a Nintendo is a két ország közötti vámháború miatt döntött úgy, hogy a Nintendo Switch és a Nintendo Switch Lite gyártását részben kitolta Kínából Vietnámba. (Amúgy az Apple iPhone gyártója, a Foxconn is hasonlóan cselekedett.)

Ha szeptembertől jön a tarifa, akkor a 2020 végén érkező Xbox Project Scarlett és a PlayStation 5 is komolyabb áremelésen eshet át. Ha 400 és 600 dollár közé lőjük be az árakat (ahogy a jelenlegi generáció is tette), akkor legalább 40, de rosszabb esetben 100 dolláros is lehet a konzolárak emelkedése, úgyhogy ha Európában is hasonlóan felsrófolják az árakat, akkor bizony egyértelmű, hogy legalább (!) 15 ezer forinttal kerülhet többe a next-gen konzolok valamelyike. (És ez még rosszabb is lehet, ha a forint még egy shortoláson átesik.)

Forrás: Gearnuke

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu