A játékipar reagál Donald Trump nyilatkozatára

Miután Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke elítélte a videojátékokat az El Pasóban és a Daytonban elkövetett lövöldözések miatt (erről korábban írtunk már), a játékipar is reflektált az elnök nyilatkozatára.

Az IGDA (International Game Developers Association – A játékfejlesztők nemzetközi szövetsége), illetve az IGDAF (International Game Developers Association Foundation – A játékfejlesztők nemzetközi szövetségének alapítványa) is reagált az amerikai elnök a játékokat lesújtó nyilatkozatára egy közös közleménnyel: „A legmélyebb részvétünk az ohiói Daytonban és a texasi El Pasóban bekövetkezett tragikus események áldozatainak és az érintett családoknak – lelkiekben velük vagyunk. A társadalom túl sok érzéktelen erőszakos jelenetet és borzalmas tömeges lövöldözéses gyilkosságot élt már át. A videojátékok emiatti okolása elterli a figyelmet a szélesebb körű problémákról. Jelentős mennyiségű kutatás van, ami nem talál kapcsolatot a videojátékok és az erőszak (illetve az erőszakos események elkövetése) között. A videojátékok nem okoznak erőszakot, és támogatjuk azon erőfeszítéseket, amik ezen téves információk leállítására törekednek,” írta Renee Gittins, az IGDA felelős rendezője és Nika Nour, az IGDAF Society felelős rendezője. Ők mind a ketten alátámasztották így azon kutatások eredményét, amiről február közepén talán mi is beszámoltunk, miszerint a tinédzserek esetében nem lehet bizonyítani, hogy az erőszakos eseményeket és gyilkosságokat tényleg a videojátékok okozzák.

Ezzel Amerika igencsak kényes helyzetbe kerül. Szeptember elejétől bevezetésre kerülhet egy újabb adag tarifa a Kínában gyártott termékekre, és azok közé a PlayStation 4 Slim, a PlayStation 4 Pro, az Xbox One S, az Xbox One X, az Xbox One S All-Digital Edition biztosan, a Nintendo Switch és a szeptember végén érkező Nintendo Switch Lite pedig csak részben beletartozik. Így a konzolok áremeléssel végezhetik, és ha Trump valamilyen formában komolyan megszigorítja a játékipart (mondjuk rájuk valamilyen pluszadót vetne ki…), akkor maguk a játékok is drágábbak lehetnek.

Persze ez még nem egy lezárult történet; fejleményekre biztosan készülhetnünk.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu