Nem lesz másodosztályú a Halo Infinite Xbox One portja

A cross-gen Halo Infinite esetében a 343 Industries nem követi el azt a hibát, hogy a régi konzolra készülő verziót elhanyagolja, miközben az új változatra koncentrál.

A Microsoft konzoljain láthattunk már példát arra, hogy két generációra is kijött egy játék, és a régebbi konzolra megjelent port nem volt gyenge (sőt, igencsak elismerésre méltő lett) – erre kitűnő példa a Respawn Entertainment Titanfalljának Xbox 360-as kiadása. (Itt a PlayStationön remekelő Bluepoint Gamesnek jár a taps – ők feleltek a portért!) Ezt nem akarja a redmondi cég megszakítani a Halo Infinite-tel sem.

„Természetesen a speciális városlakó a[z Xbox] Project Scarlett lesz, és annak a hardveres csapatával együttműködtünk, hogy biztosan lenyűgözően bukkanjon rajta fel a Halo Infinite, és hogy szépen is nézzen ki rajta… de elérhető lesz az Xbox Onera is, és ott is elképesztően fog festeni. Továbbá [a franchise történetében] első alkalommal kapásból PC-n is fel fog bukkanni, ami számunkra szintén izgalmas. Ez megváltoztatta, hogy miként fejlesztünk és miként gondolkodunk a dolgokról, de mindig a lehető legjobb hardvert célozzuk meg. Ezúttal rajtad áll, hogy az Xbox Project Scarletten vagy PC-n játszol-e; ez az akkori PC-den fog valamelyest múlni. De az Xbox One nem lesz másodosztályú városlakó. Úgy építjük fel, hogy a Halo Infinite fantasztikuson nézzen ki és működjön az Xbox Oneon is – minden további dolog plusz-plusz-plusz, de van pár aduász a tarsolyunkban, amikről még gondolkodunk,” mondta egy YouTube-os interjúban Frank O’Connor, a Halo franchise rendezője.

Tehát nem lesz az, hogy az Xbox Project Scarlett és PC verzió fantasztikus lesz, miközben az Xbox One port le lesz ejtve. És ez egy, a konzol számára fő exkluzív franchise esetében igencsak kiemelendő tényező – igyekeznek, hogy a régi konzol(ok)ra készülő Halo Infinite (ami amúgy 2020 végén fog Xbox Project Scarlettre nyitócímként, továbbá Windows 10-re és Xbox Onera megjelenni) is kellőképp törődést kapjon.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu