„Tiszteletlen” Donald Trump kommentje a játékokról, állítja a Take-Two vezérigazgatója

A Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick nincs oda az Egyesült Államok elnökének nyilatkozatáért.

Zelnick a Barron’snak adott interjújában azt mondta, hogy az Ohio állambeli Daytonban és a texasi El Pasóban elkövetett tömeggyilkosságok is egyedi, amerikai problémaként kezelendőek. „Elszomorítóak és visszataszítóak ezek az érzéketlen tragédiák. A szórakoztató ipar [emiatti] vádolása felelőtlenség, továbbá igencsak tiszteletlen az áldozatoknak és a családjaiknak. A szórakoztatás termékeit világszerte fogyasztják, de a fegyveres erőszaki egyedi, amerikai [tényező], emiatt pedig az igazi problémákról kellene beszélnünk,” mondja Zelnick.

„Több kutatás is kimutatja azt, hogy nincs ok-okozati viszony a videojátékok és az erőszak között. Több mint 165 millió amerikai élvezi a videojátékokat, és világszerte több millárd ember játszik. Eközben más társadalmak, ahol szintén mohóan játsszák azokat, nem küzd a tragikus szintű erőszakkal, ami az Egyesült Államokban bekövetkezik,” mondta a GameSpotnak az Entertainment Software Association, az E3 mögött álló szervező cég (akiktől többezer újságíró személyes adata kiszivárgott – erről szó is volt nálunk).

Zelnick a Take-Two első negyedéves pénzügyi jelentése során eközben pozitívan beszélt a Private Division néven futó, új indie kiadóágazatáról: „A[z itteni] címek struktúrája olyan, hogy ha mi képesek vagyunk slágereket alkotni, akkor nekik is ugyanolyan ökonómiai, gazdasági haszna lesz mint bármelyik más játékunknak. Szóval itt egy remek lehetőség adódik, de ez akkor következhet be, ha slágerjátékokat adunk ki, és sosem mondjuk valamiről azt, hogy sikeres, ha az még nem jelent meg. Az elvárásaink magasak. A Michael Worosz által vezetett Private Division csapat nagyon is komolyan veszi a stratégiánk minőségi szemszögét. Nagyon fegyelmezettek, nagyon megválasztják a játékaikat, és hálásak vagyunk, hogy a világ néhány legjobb alkotójával együtt dolgozhatunk.”

A Private Divisionnek már több, még be nem jelentett projektje is van: „[…] a Private Division esetében három bejelentett címünk van jelenleg (Patrice Désiletstől és a Panache [Digital] Gamestől az Ancestors[: Humankind Odyssey], az Obsidiantól a The Outer Worlds, és a nemrég bejelentett Disintegration Marcus Lehto stúdiójától, a V1-től). Már jó ideje létezik a Private Division, és csak akkor szoktunk bejelenteni dolgokat, ha a hozzájuk köthető játékok is készen állnak erre. Sok olyan, a Private Divisionhöz aktivitásunk van, amiről nem beszéltünk. Jelenleg ennyi mondanivalónk van, de többre lehet a jövőben számítani,” mondja Karl Slatoff, a Take-Two elnöke.

Úgyhogy a Take-Two – mint mindig – bizakodó.

Forrás: GameSpot, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu