Nyomozókat küldött a Take-Two egy streamelőre [VIDEO]

A Borderlands 3-as szivárgás miatt nyomozást indított a Take-Two.

A SupMatto néven futó illető egy videót tett közzé, amiben azt állította, hogy a Take-Two által felbérelt magánnyomozók látogatták meg, feltéve néhány kérdést a kiszivárgott Borderlands 3-as tartalmakkal kapcsolatban. Erre ő azt mondta, hogy igen, be nem jelentett dolgokról beszélt, de őszintén ő is csak talált információkról beszélt, ami másutt már elérhető volt. „Ez nem valami trükközés. Április 29-én a Borderlands hivatalos YouTube-csatornája közzétette a Twitch-kiterjesztést, ami elvezetett a játékmenet bemutatásához. A tesztelő fiókok nevei fel lettek fedve a videóban. Ezt nem én találtam meg – más platformokon mint a Redditen vagy más közösségi médiumon lett ez publikálva. Így lettem rá figyelmes, szóval néhányan elkezdtük követni a fiókokat, mert egyszerűen lehetőségünk volt rá,” mondja a lenti videóban.

A 2K Games ezzel szemben az IGN-nek azt mondja, hogy szerintük SupMatto és követői nem csak véletlenül bukkantak rá az információkra, hanem egy Twitch biztonsági rés révén rögzített képeket a fiók privátra állított videóinak előzetes indexképeiről. Azt is hozzátették, hogy már közel egy éve nyomoztak SupMatto ellen: „A Take-Two és a 2K a biztonságot és az üzleti titkok bizalmát nagyon komolyan veszi. Az általunk elindított cselekedet egy tíz hónapos nyomozás eredménye, továbbá ez az alkotó korábban profitált a szabályzatunk be nem tartásából, amiből kiindulva a termékünkről bizalmas információkat szivárogtatott ki, megsértve a szerzői jogainkat. Az információ, amit a szituációról [a videójában] megoszt, nem teljes, és néhány esetben valótlan. Sok cselekedete illegális volt, és ezért negatívan kihatott más tartalomalkotók és a rajongók élményére, miközben erre a játékra várnak,” mondja a 2K.

SupMatto a kérdéses stream után hét copyright büntetést kapott, ebből már csak egy aktív. A YouTube csatornája elérhető maradt (de szünetet tart, hogy kitalálja, innen hova tovább), a Twitterét bezárta, a Discord-szerverét a nyomozókkal való konfrontáció után pedig letiltották „csalások, hackek, vagy crackelt fiókok értékesítésében, hirdetésében vagy terjesztésében való részvétel” miatt. Ő bár elutasított minden vádat a videójában, az IGN szerint a Discord és a Twitch is átkutatta a dolgait. „Az a tervem, hogy meglátom, miként érzem magam szeptemberben. Nem tudom, hogy akarok-e ezzel a játékkal [Borderlands 3] játszani. Nem tudom, hogy akarok-e videókat készíteni. Nem tudom, hogy hol leszek. Nem követtem figyelemmel semmit. Nem néztem meg az új karakter trailereket. Bár izgatott vagyok pl. FL4K iránt, úgy gondolom, hogy túl sokáig voltam közel a forráshoz. Csak el kell lépnem a Borderlandstől,” mondja a videóban.

Egyesek túl komolyan veszik magukat. (2015-ben a Grand Theft Auto V miatt játszották el…)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu