Gamedec: XXII. századi cyberpunk [VIDEO]

A korábban a Telefrag VR-t fejlesztő Anshar Studios egy történet vezérelte, cyberpunk tematikájú RPG-t,  jelentett be Gamedec címmel. (Milyen ismerős ez a jellemzés…)

„[A] Gamedec egy adaptív cyberpunk RPG. Magánnyomozóként a te feladatod lesz felgöngyölíteni a virtuális világokban a bűncselekményeket. Milyen döntéseket hozol egy olyan világban, ahol a gyerekrabszolgaság egy free-to-play játék, és ahol játékklán körüli vita miatt bekövetkező gyilkosság a napi realitás része? Ki leszel a XXII. században?

A virtuális világok bűnözőire fogsz vadászni – gazdag, elkényeztetett üzletemberek, anyák, akik jobb életet szeretnének a gyerekeiknek, vagy cégek olyan tervekkel, amikkel újraírják az emberiséget. Saját maguk cselekednek, vagy ők maguk is bábuk? Mit jelent számodra a happy ending kifejezés, és mit jelent ez nekik? Minden általad meghozott döntés megváltoztatja a játék világát és a karaktered személyiségét. Néhány döntés jónak fog érződni, de más döntések váratlanok lesznek. A játék folytonosan igazodik a döntéseidhez, miközben sosem bírál – csak te bírálhatod magadat.

Üdvözlünk a XXII. századi Varsóban, ahol a „valós” kifejezés relatív fogalom, és az „életnek” és „halálnak” sok értelmezése van. A virtuális világok valódi problémáknak adnak talajt: nemi vágy, lustaság, irigység és önérzet. Ezek miatt van szüksége specialistákra (a Gamedecekre) a virtuális játékvilágok lakóinak, akik felfedezik és kihasználják a kliensek valóságába rejtett csalásokat. Legyen szó a vadnyugatról, a dzsungelről, vagy egy őskori szórakoztató parkról, ezek és még sok más világ konfrontálódik az emberi természetünkkel, ami a sok változás ellenére túlzottan ismerős maradt.

A Gamedec egy tiszta RPG-élmény olyan mechanikákkal mint egy kódex, a szemszögek, és a következtetések. Vegyél részt szópárbajokban, fedezz fel vagy építs ármányokat, ments meg életeket, és fedezz fel különös kapcsolatokat a virtuális világok és azok lakói között. A játék egy asztali RPG természetét utánozza úgy, hogy a választásokon alapuló karakterépítésre összpontosít. A Gamedec – mint más asztali RPG-k – ahelyett, hogy egy megoldást erőltet, szabadságot biztosít arra, hogy több szempontból megközelíthesd a szituációkat. Ne feledd: a választás a tiéd,” olvasható a játék Steam-oldalán magyarra fordítva.

A Gamedec 2020-ban fog Steamen megjelenni. Papíron jónak hangzik.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu