A Walmart lépése Donald Trump játékokat elítélő nyilatkozatára

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb üzletlánca: a Walmart biztosra megy.

A múlt hétvégén lezajlott lövöldözés és Donald Trump, amerikai elnök reakciója óta Walmart alkalmazottjai olyan utasításokat kapnak a feletteseiktől, hogy az erőszakot vagy agresszív ábrázolást tartalmazó vagy mutató táblákat, demókat és kijelzőket (ezeken játékok is lehetnek) vegyék le, ugyanis a hétvégén bekövetkezett el pasói lövöldözés Texasban pont egy Walmartban történt (itt huszonkét ember halt meg, illetve további huszonnégy sérült meg; az elkövetőről a hatóság azt állítja, hogy a bűncselekmény elkövetése előtt az interneten egy kiáltványt tett közzé, ami egy rassiszta gyűlöletbeszéd volt, érintve a fehér felsőbbrendűség témáját is). A Vice arról tudósít, hogy több alkalmazott is megosztotta ezt a közösségi médián.

Egy példa erre a Twitterről származik. Az utasítás egyik része érinti a videojátékokat: „kiállított videojáték konzolok (pontosabban PlayStation [4 Slim, PlayStation 4 Pro] és Xbox [One S, Xbox One X] egységek), amik erőszakos játékok demóit futtatják”. Ezen felül minden olyan rendezvényt törölniük kellett, amik során harci vagy külső nézetes lövöldözős játékok (TPS-ek) kerülnek bemutatásra, nem mutathatnak erőszakos filmeket vagy a vadászszezonban készült videókat, és minden olyan terméket el kellett távolítaniuk, amik harcra vagy TPS-ekre hivatkoznak, utalnak.

Amúgy volt egy másik lövöldözés is egy Walmart környékén – július 30-án a Mississippi állambeli Southavenben egy alkalmazott két kollégáját megölte, illetve egy rendőrt is megsebesített a letartóztatása előtt.

Ez még eddig valamelyest egyenes vonalú történet, de a Walmartban továbbra is lehetőség van lőfegyvereket vásárolni! Igen, jól olvastátok: még mindig! Azért még mindig, mert a Walmart nyilatkozata szerint a kérések ellenére ezen nem kívánnak változtatni, pedig ez lenne az értelmes lépés. Úgyhogy egy furcsa kettős mérce áll fenn: az erőszakosnak jelzett játékokat elrejtik, miközben a gyilkosságok elkövetéséhez szükséges lőfegyvereket tovább értékesítik mintha mi sem történt volna.

Ennek a történetnek feltehetőleg itt még nincs vége – érdekes lesz nézni, hogy a Walmart milyen formában változtat mentalitásán (például visszakerülnek-e a játékok a helyükre vagy sem).

Source: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu