Dűne: a forgatás vége

MOZI HÍREK – Frank Herbert író fia, Brian Herbert tette közzé a hírt: befejeződött a Dűne (Dune, hazai bemutató: 2020 telén) forgatása, kezdődhet a munka java. Denis Villeneuve, aki a Szárnyas fejvadász folytatása után szinte azonnal egy következő sci-fi klasszikus megfilmesítésébe kezdett, mostantól a digitális utómunkára koncentrálhat.

Frank Herbert klasszikus regénye rég várja a méltó megfilmesítést, és a stáb tagjainak lelkes beszámolói szerint, most valószínűleg eljön az igazság pillanata. A trónkövetelők harca közben halálra ítélt, és egy homokbolygóra száműzött, de az ottani őslakosok élén szabadságharcba induló herceg történet látványos, izgalmas és meglepő lesz. Az ifjú Atreidészt játszó Timothée Chalamet, de több kollégája, Jason Momoa és Josh Brolin is arról posztolt és nyilatkozott, hogy számukra milyen nagy élmény volt a forgatás, és nagyon izgatottan várják a film első részét.

A budapesti stúdiókban és Jordániában forgatott film első része csupán a történet első felét mondja majd el: a regény második részére, és azon kívül a könyvben csupán említett háttértörténet kibontására a második részig kell várni. De még ez sem minden, Villeneuve és a Warner Bros. világot épít: a filmmel együtt egy tévésorozat is indul majd.

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu