Nem közvetít Apex Legends versenyt a Disney a saját tévéadóin a helyi lövöldözések után

Az „áldozatok iránti tiszteletből” nem közvetít Apex Legends versenyt az ESPN és az ABC.

Az ESPN és az ABC, két amerikai televíziós csatorna, amelyek a Walt Disney Company birtokában vannak, úgy döntött, hogy nem közvetít semmilyen versenyt ezen hétvégén az Apex Legends-ből, amely a Respawn Entertaiment battle-royale játéka. Az ok? A múlt hétvégén lezajlott lövöldözések „áldozataik iránti tiszteletből.”

A Rock Paper Shotgun kicsit tüzetesebben is utánajárt az információknak és azt az információt sikerült leszűrniük, hogy a döntés, hogy mindkét csatornáról leszedik a játék e-sport közvetítését, a Disney óvatosságát jelzi, a cég ugyanis tartott a tragédiák utáni „rossz utóhatásoktól” a videojátékok tekintetében.

Ez persze újabb jelzésértékű gesztus arra nézve, hogy az USA ahelyett, hogy a fegyverhasználatot limitálná, inkább a szórakoztatóipart „ekézi” és azon belül is a játékipart. Nem is olyan régen a Walmart szedte le a kirakatokból az erőszakosnak ítélt videojátékok demóit és reklámstandjait, csak hogy a Donald Trump beszéde utáni „kormányzati elvárásnak” megfeleljen.

Az amerikai elnök beszéde egyébként heves ellenreakciókat is kiváltott, érdekes módon Hillary Clintontól is, aki korábban szintén támadta az „erőszakos” (vagy annak ítélt) videojátékokat: még a 2008-as amerikai elnökválasztás során, amikor szintén jelöltette magát.

Hogy ez az „öncenzúra” hová fog még fajulni a játékipar, vagy az azt képviselő bolthálózatok és tévéadók részéről, de mindenesetre ez két elég „baljós jelnek” is tekinthető.
Forrás: Rock Paper Shotgun

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu