Bíróságra viszik a Fortnite miatt az Epic Games céget!

Polgári peres eljárás a népszerű battle royale játék: a Fortnite körüli biztonsági hiányosságok miatt.

Tavaly év végén egy biztonsági résre került fény, ami révén a Fortnite-játékosok személyes adatai kerültek veszélybe. Emiatt a Franklin D. Azar & Associates névre hallgató amerikai jogi cég arra kéri a felhasználókat, hogy csatlakozzanak a polgári peres eljáráshoz, ha úgy érzik, hogy ők is érintettek az ügyben – az ígéret igencsak bátor: „harcolj a talpraállásért, amit megérdemelsz”. Amúgy még január közepén volt arról szó, hogy az Epic Games kijavított egy sebezhetőséget, ami révén a hackereknek hozzáférésük volt a Fortnite-ot használók fiókjához, így személyes adatokhoz, és akár a játékhoz linkelt hitel-, és bankkártyákat is akár használhatták. Na, emiatt kezdődik a peres eljárás Tim Sweeney cége ellen.

A Franklin D. Azar & Associates tud erről, hozzátéve, hogy az Epic Games a biztonsági rés jelentés után két hónappal már bezárta ezt a kaput, de a játékosoknak joguk van a kártérítésre: „Az érintett Fortnite felhasználóknak megállapítható [mértékű] veszteségük volt, mivel jogosulatlanul lettek a hitel-, és bankkártyáik használva, és emiatt további biztonsági intézkedéseket kell megtenniük (amik néhány esetben további költségeket igényeltek), hogy minimalizálni tudják a jövőbeli adatlopásokat, így zároltatták az Epic Games és/vagy Fortnite fiókokhoz kötött hitelkártyákat, továbbá megváltoztatták a fiókok jelszavait. Továbbá, a Fortnite felhasználóinak nincsen garanciájuk arra, hogy az imént említett biztonsági intézkedések megfelelően védeni fogják a személyes információikat. Emiatt a Fortnite felhasználóinak folytonlagos érdekeltségük van abban, hogy biztosíthassák, hogy a személyes információik a múltbeli és jövőbeli kiberbiztonsági fenyegetésektől védettek legyenek,” írja a jogi cég.

A Polygon szerint már több mint százan jelentkeztek már a peres eljárásra, így a Franklin D. Azar & Associates egész gyorsan egy halom embert állíthat maga mögé, amiből rövid úton az fog következni majd, hogy az Epic Gamesnek kártérítést kell fizetnie azoknak, akik tényleg pénzt vesztettek a biztonsági rés révén. (Ne feledjük, korábban a Sony is így végezte!)

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu