Ismét stúdiót váltott a Dead Island 2!

Igen, ismét – a Dead Island 2 szituációja kezd olyan nevetséges lenni, mint anno a Duke Nukem Foreveré…

A Dead Island 2 még 2014 júniusában lett bejelentve. Akkor a Yager Development volt a felelős a fejlesztésért (korábban a Spec Ops: The Line jött ki tőlük két évvel korábban). Ez 2015 júliusáig tartott, amikor is a Yager kikerült a képből, majd 2016 márciusáig síri csend és szó szerint értendően hullaszag is volt a projekt körül, amikor is bejött a képbe a Sumo Digital, akik több évnyi huzavona után idén végre kiadták a Microsoft utolsó határidője miatt a Crackdown 3-at. Nos, a Sumo Digital is kihúzható a listáról, ugyanis a THQ Nordic AB a legújabb pénzügyi jelentésében bejelentette, hogy egy harmadik stúdió kezdett hozzá a játék fejlesztéséhez!

Az új stúdió a Dead Island 2 mögött nem más mint a Deep Silver Dambuster Studios, akik a Crytek UK 2014-es bezárása után átvették a Homefront: The Revolution fejlesztését (és a játék nem volt valami jó… de idővel egész korrekt lett). Tehát: a THQ Nordic házon belülre hozta a fejlesztést, ugyansi a THQ Nordic AB, a svéd központú anyacég alá tartozik a Deep Silver is, így öt év után teljesen sikerült a Dead Island 2 fejlesztését cégen belülre hozni.

További részleteket nem tudunk – talán a Sumo Digital nem végzett megfelelő munkát (nem tudjuk, hogy miért tette ki a szűrüket a THQ Nordic…), de azért gondoljunk bele: a Dying Light, amit az első Dead Islandet fejlesztő Techland fejlesztett, aközben megjelent, és már a folytatás is ki fog jövő tavasszal jönni, nagy eséllyel megelőzve a Dead Island 2-t. (Sőt, az a játék cross-gen cím lesz, ez már hivatalos – szó is volt róla.)

Úgyhogy így nehéz lesz a THQ Nordicnak valami komolyat felmutatnia – ennek a játéknak a fejlesztési története katasztrófális.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu