Volt egyszer egy… Hollywood: ki nyert volna a valóságban? Cliff (Brad Pitt), vagy Bruce Lee? [VIDEO]

Quentin Tarantino válaszol! És egyben meg is védte Bruce ábrázolását a Volt egyszer egy… Hollywood című filmben.

Holnap érkezik hozzánk a mozikba Quentin Tarantino legújabb filmje, amelyet az Egyesült Államokban már bemutattak. Bár alapvetően nagyon jó kritikákat kapott (a 84-es átlag nagyon szép eredmény a Metacritic-en), de azért voltak olyan elemek, amelyek megosztották a közönséget és a kritikusokat egyaránt.

Ilyen volt Az 1969-ben játszódó Volt egyszer egy… Hollywood film azon jelenete amelyben a harcművész legenda Bruce Lee (akit Mike Moh alakít) igencsak arrogánsan viselkedik, ez pedig többek között a lányanának, Shannon Lee-nek sem tetszett, aki korábban tiltakozott is ebben a témában. Tarantino viszont egy moszkvai sajtótájékoztatón most megvédte a Bruce Lee filmbéli karakterábrázolását, amely szerinte megfelelt a valóságnak. -a rendező a film moszkvai sajtótájékoztatóján.

„Bruce Lee igencsak arrogáns fickó volt. A beszédstílusát nagyrészt nem én is találtam ki. Konkrétan hallottam is, hogy e tekintetben mondott ilyen dolgokat.”

Tarantino egyben válaszolt Bruce Lee egykori tanítványa, Dan Inosanto kritikáira is, aki szerint az igazi Bruce Lee soha nem szólt volna be Muhammad Alinak. „Az emberek azt hangoztatják, hogy sosem mondta, hogy meg tudná verni Mohammad Alit, pedig de: mondta. Oké? Még a felesége, Linda Lee is ezt állítja az első életrajzi könyvében, amit olvastam.”

FIGYELEM! A TOVÁBBIAKBAN ENYHE SPOILEREK KÖVETKEZNEK!

A rendező egyben beszélt a Brad Pitt játszotta kaszkadőr Cliff és Bruce Lee találkozásának kimeneteléről, amelyet szintén sokak kritizáltak.

A filmben Lee és Cliff megverekedtek egymással, és bár annak ellenére, hogy a küzdelemnek nincs egyértelmű győztese, sokak állítása szerint Tarantino lealacsonyítja Lee harci képességeit azzal, hogy Cliff tulajdonképpen majdnem legyőzni. „Cliff vajon meg tudná verni Bruce Lee-t? Brad nem tudná legyőzni Bruce Lee-t, de Cliff talán igen. Ha azt kérdezed tőlem, hogy ‘Ki nyerne egy összecsapást: Bruce Lee vagy Dracula? – akkor ugyanarról a kérdésről van szó. Ő egy kitalált karakter.”

Tarantino még azt is hozzátette, hogy Cliff egyáltalán nem egyszerű kaszkadőr.

„Ő az amerikai különleges erőknél, a zöldsapkásoknál, harcolt a második világháborúban, és miközben Lee inkább sportember, addig Cliff igazi harcos. Ha Cliff összemérné az erejét Bruce Lee-vel egy harcművészeti bajnokságon a Madison Square Gardenben, Bruce megölné őt. De ha Cliff és Bruce a Fülöp-szigeteki dzsungelben közelharcba keverednének, Cliff ölné meg őt.”

A Volt egyszer egy… Hollywood konkrétan a holnapi napon, augusztus 15-én érkezik a hazai mozikba, a filmről írt kritikánkat pedig itt olvashatjátok.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu