Menu

Az NVidia RTX 2080 szintjét is megütheti a PlayStation 5

A még mindig abszolút hivatalosan névtelen következő generációs PlayStation 5-tel kapcsolatban újabb pletyka merült fel.

A Twitteren Komachi kiszivárogtatott órajeleket az Oberonból, ami az Ariellel és a Gonzalóval közeli viszonyban van – az utóbbiról már hallottuk, hogy az a PlayStation 5 fejlesztőkészletében legalábbis ott van, de nagyobb eséllyel ez lesz az az APU (advanced processing unit – processzor és grafikai feldolgozó egység egy háztető alatt), ami a nagy eséllyel 2020 végén, a következő generációs Xboxhoz (Xbox Project Scarlett – a végleges név még nem ismert) közel megjelenő végleges konzolban is ott lesz.

A Gen0 órajele 0,8 GHz. Ez nem sok (az eredeti PlayStation 4-é). A Gen1-es 0,911 GHz. Ez sem (ez a PlayStation 4 Pro-é). A Gen2-es már izgalmas: 2 gigahertz, ami igencsak magas – ez alapból maga mögé utasítaná a szintén AMD-s Navi 5700 GPU-t, és a jelenleg egyik csúcskategóriás GPU-nak mondható NVidia RTX 2080-nal majdnem azonos szinten lenne. „Ez a PlayStation 5 eme szivárgás szerint az órajel elképesztő 2 GHz lesz. Ez 9,2 teraflopsszal egyenlő az RDNA architektúrán, vagy kb. 14 teraflops a GCN architektúrán, azaz több mint kétszer erősebb lenne mint az Xbox One X. Majdnem az [NVidia] RTX 2080 ereje [szintjén van]. Azaz: igencsak erős,” írja egy másik tweet. Két másikat is érdemes idézni, mert kapcsolódik a témához: „Az Oberon kódnevű egy Ariel GPU-t használ. Az Ariel kapcsolódik a Gonzalo APU-hoz. Az Oberon 800 és 911 MHz-s órajele a PlayStation 4-hez és a PlayStation 4-hez köthető visszamenőleges kompatibilitás céljából. Úgy tűnik, hogy ez a PlayStation 5! Ezek mind kódnevek. Röviden: a Gonzalo a PS5 kódneve, az Oberon a PS5 GPU-jának kódneve, és az Ariel a PS5 CPU-jának kódneve. Nemrég az AMD tesztelte és feltöltötte az Oberont három órajelen: 800 és 911 MHz-n, illetve 2 GHz-n.”

Persze mindez nem hivatalos még – a tegnapi pletykák szerint elvileg februárig kell várnunk a PlayStation 5 hivatalos bejelentésére.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu