Silent Hill: visszatérne a horrorsorozat? Erre utaló jelek a Konami háza tájáról…

A Konami felújítja Kanadában a Silent Hill trademarkot.

Az egykor híres horror-franchise-ról évek óta már csak nagy csend van – egész konkrétan a Silent Hills törlése óta, amely az akkor még a Konaminál dolgozó Hideo Kojima játékdesigner, Guillermo del Toro rendező és Norman Reedus közös munkája lett volna. Egyedül a játéktermi gépek terén készültek új Silent Hill „címek”, amely azért elég szánalmas teljesítmény a Konami részéről egy ilyen patinás franchise esetében.

Sajnos, a „PT” (a Silent Hills demója) törlése után most sem tudunk még azért igazán ütős hírrel szolgálni – eddig nem nagyon tűnt úgy, hogy a Konami felélesztené a brandet. Persze, egy igazi rajongó sosem veszti el a reményt, amely most ismét kicsit erősebben pislákolni kezdhet szívében, ugyanis a Konami a múlt hónapban a kanadai hatóságoknál bejegyeztette a Silent Hill márkanevet. Persze ez még jelentheti azt is, hogy egyszerűen csak továbbra is igényt tartanak rá (még több pacheinko gép készítéséhez), de azért ne adjuk fel, hiszen azt mondják, hogy a remény hal meg utoljára.

A Canadian Intellectual Property Office dokumentációja szerint a Konami bejegyzése a következő szolgáltatásokra vonatkozik:

Online videojátékok

Online számítógépes játékok

Videojátékok

Számítógépes játékok

Videojátékos versenyek

Számítógépes játékos versenyes

Ez dióhéjban azt jelenti tehát, hogy a brand gyakorlatilag bármire szolgálhat, az egyetlen megkötés, hogy videojáték, vagy számítógépes játék karaktere megmaradjon. Sajnos ebbe a tipikus japán pachinko gépek bőven beleférnek. Az előző licencet egyébként 2003-ban jegyeztették be és idén 2019 decemberében járna le, szóval benne van a pakliban, hogy egyszerűen csak azért regisztrálták, hogy más ne vigye el.

Nincs persze hivatalosan kizárva egy új Silent Hill rész megjelenése, de Konami jelenlegi céges politikájának, és portfoliójának tükrében elég valószínűtlennek tűnik. Amennyiben ez mégis megtörténne, nagy eséllyel Akira Yamaoka, a legendás zeneszerző, és a grafikus művész Mashiro Ito (többek között ő kreálta a híres Piramisfejet) jelentenék be boldogan először, ugyanis ők mindig szívükben hordják a Silent Hill játékokat. Ahogy mi is…

Az eddigi leghíresebb Silent Hill rész, a Silent Hill 2 retrotesztjét itt olvashatjátok

Forrás: Comicbook

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu