AZ – Második fejezet – a gyerekek megfiatalodnak

MOZI HÍREK – Az AZ – Második fejezet című filmben is aszámítógépes trükkök egyre tökéletesebbek – semmi kétség, a filmesek szinte már bármilyen képet elő tudnak állítani. Az utóbbi időben a színészek fiatalítás vált a legizgalmasabb fejleménnyé. Az utómunkában való sminkelés, a szem alóli karikák eltávolítása már vagy egy évtizede természetes, van színésznő, aki a szerződésben is kiköti, hogy ezt el kell végezni rajta, de Samuel L. Jackson Furyként való megfiatalítása, és Robert De Niro fiatal gengszterré módosítása újabb korszakhatárt jelez. És ezt a határt máris átlépte egy különleges fiatalító digitális utómunkacsapat, amely az AZ – Második fejezet (IT – Chapter two, hazai bemutató: szeptember 5.) számára dolgozott. De nem ősz üstököket színezett, és nem ráncokat varrt fel: kamaszokból csinált gyereket.

Az első AZ-t 2016 nyarán forgatták, és az alkotók már akkor tudták, hogy a második részben, amely Pennywise, a rettentő bohóc legyőzése után 27 évvel tér vissza az amerikai kisvárosba és szennyvízcsatornáiba, jó néhány flashbackben felbukkannak majd az első rész főszereplői: a gyerekek. A 2018-ban kezdődő forgatás idejére mindegyik ifjú színész nőtt jó pár centit, és az arcuk is megváltozott. Andy Muschietti rendező viszont semmiképpen nem akarta lecserélni egyiküket sem.

– Már a kezdet kezdetétől tudtuk, hogy erre szükség lesz – nyilatkozta a rendező. – Mindig is úgy terveztük, hogy digitálisan oldjuk majd meg a felmerülő problémákat: szerencsére a technika évről-évre annyit fejlődik, hogy szerintem, senki nem fogja kiszúrni, hogy kinek az arcán mit és mennyit dolgoztak a grafikusok…

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu