Árva Brooklyn a New York-i Filmfesztiválon

MOZI HÍREK – Jó lesz ősszel New Yorkban Árva Brooklyn című filmet nézni. Fokozatosan kialakul a New York-i filmfesztivál programja, és úgy tűnik, csupa csemege szerepel majd a műsoron. A szervezők közzétették, hogy mit szánnak a rangos fesztivál legrangosabb vetítésére: a zárófilm az Edward Norton főszereplésével és rendezésében készült Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: novemberben) lesz.

A választás tökéletesnek tűnik. A Jonathan Lethem bestseller regénye alapján készült hard-boiled thriller az ötvenes évek New Yorkjában játszódó magándetektív-sztori egy nagy csavarral: a főszereplője, a főnöke erőszakos halála ügyében nyomozó kis maffiózó ugyanis Turett-szindrómás, vagyis időnként görcsösen, megállíthatatlanul beszélni vagy kiabálni kezd. A szálak a város legfelsőbb köreibe vezetnek, így a főszereplő, az egész régi New Yorkot bejárja. A fantasztikus szereplőgárdában ott van Alec Baldwin, Bruce Willis, Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw, Bobby Cannavale, Leslie Mann és Cherry Jones is.

– Ez a film a városhoz kötődő szerelmemből nőtt ki – nyilatkozta Norton, akit nagyon meghatott, hogy a fesztivál záró vetítésén mutathatja be filmjét; és persze közben sokkal többen is reménykedik: hiszen a vetítés tökéletes startpozíció az Oscar-díjért folyó versenyhez is.

Forrás: IC Press

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu