Joel vajon hős? A szinkronszínész, Troy Baker a The Last of Us főszereplőjéről beszélt

Troy Baker gondolatokat fogalmazott meg a The Last of Us főhőséről és egy másik karakterrel, Daviddel hasonlította össze.

A The Last of Us az egyik legérdekesebb videojáték a narratíva tekintetében és a történet egyik legérdekesebb aspektusa Joel karaktere volt a történeten belül. A színész: Troy Baker, aki az első részben is a hangját adta neki és akiről motion capture segítségével az arcmimikáját, mozdulatait is mintázták, most megszólalt a Manchester Com Con rendezvény alkalmával, amelyet pár hete tartottak. Figyelem: akik nem játszottak még az első résszel, nagyon enyhe spoilereket olvashatnak az alanti lévő sorokból.

„A The Last of Us-ban első blikkre egyértelműnek tűnhet, hogy Joel a hős és David gonosz. De… mint mindig ezekben az esetekben, mindenkinek saját története van.” – fejtette ki Troy Baker. „Komolyan úgy gondolom, hogy David elhiszi, hogy a lehető legjobbat teszi a saját „népének” és hogy az ő saját történetében ő a hős.

„Joel, a másik oldalon nem gondolja magáról ezt, illetve nem gondolkozik ilyen terminusokban. Ha saját magát be kellene lőnie valahová, akkor inkább gonosznak tartaná magát, ezért is mondta azt, hogy „mindkét oldalon volt már”. Ő egy olyan fickó, aki csak túl akarja élni az eseményeket és nem azért van itt, hogy mindenkit megmentsen. Csak még újabb napot akar túlélni.”

Troy Baker egy még érdekesebb perspektívát osztott meg a Batman: Origins példájával, ahol ő alakította a Jokert.

„Tegyük hozzá, hogy amikor például a Jokert alakítod, gonosz szerepében lenne – játékos szemszögből sokkal nagyobb fun. Sokkal nagyobb fun!” Baker ezen a ponton annyira beleélte magát ismét Joker szerepébe, hogy hangosan felnevetett a rajongók és a sajtó legnagyobb örömére.

Talán csak egy elvetett megjegyzés, de vajon elképzelhető, hogy a színész visszatér Jokerként valamelyik következő Batman játékban? És mi a helyzet Joellel a The Last of Us II-ből? Nemrég beszélt arról, hogy nem „vagyunk felkészülve” arra, ami a folytatásban várható.

Forrás: gamesradar

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu