Törlésre került a Borderlands 3-at szivárogtató (?) YouTube-os csatornája

Miután magánnyomozók kopogtattak az ajtaján, SupMatto nehéz helyzetbe keveredett a Borderlands 3 miatt.

Korábban már beszámoltunk az ügyről, úgyhogy részletekbe nem megyünk bele, csak röviden összefoglaljuk – a 2K és a Take-Two közel egy éve nyomozott az illető után, mivel illetéktelen kezekbe kerültek idejekorán a Borderlands 3-mal kapcsolatos információk, így SupMatto lényegében szünetre kényszerült, ám a YouTube csatornáját elérhetőként hagyta meg. Ezzel sokra nem ment ugyanis, mivel ezen tweet szerint a 2K több mint 112 (ezt betűkkel is leírjuk, nem elírás: száztizenkettő) szerzői jogi követelést nyújtott be a videói ellen. Emiatt a csatorna bezárásra került.

„Az a tervem, hogy meglátom, miként érzem magam szeptemberben. Nem tudom, hogy akarok-e ezzel a játékkal [Borderlands 3] játszani. Nem tudom, hogy akarok-e videókat készíteni. Nem tudom, hogy hol leszek. Nem követtem figyelemmel semmit. Nem néztem meg az új karakter trailereket. Bár izgatott vagyok pl. FL4K iránt, úgy gondolom, hogy túl sokáig voltam közel a forráshoz. Csak el kell lépnem a Borderlandstől,” mondta SupMatto utolsó videójában, amit a már szánalmas copyrightos büntetgetések miatt nem lehet megtekinteni (mondjuk így legalább tényleg megteheti azt, amit a végén mondott – elléphet a Borderlandstől… fekete humor?). Itt ki is kell emelnünk, hogy egy rajongóról van szó. Nyugodtan megtehette volna a Take-Two, hogy belsős információkat biztosít számára, hogy elsőként tudósíthasson a játékról hivatalosan. De nem, az túl egyszerű volna ugyebár – ezzel csak negatív hírverésben részesül a Gearbox és a Take-Two. A játék maga nem szivárgott ki. Senki nem játszik idő előtt illegálisan vele. Úgyhogy ez talán túlzás a Take-Two-tól és a Gearboxtól.

A Borderlands 3 szeptember 13-án fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. PC-n Epic Games Store-exkluzív lesz a Gearbox játéka, ami ezen felül Denuvót is használni fog. (Nos, és pre-load sem lesz, úgyhogy idő előtt nem lehet letölteni sem – erre már nem tudunk mit mondani.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu