Újabb nagy távozó a BioWare-nél!

Egy hét alatt ketten léptek le a BioWare-től – ez már kezd aggasztó lenni…

Ezúttal a Dragon Age 4 (nem hivatalos név…) vezető producere, Fernando Melo döntött úgy, hogy tovább áll a jobb napokat is látott BioWare csapatától. Korábban a Dragon Age: Origins, illetve a Dragon Age 2 senior producere volt, majd az online fejlesztések rendezője lett 2011-ben. 2015-ben átváltott a Mass Effect: Andromeda online részére, aztán a Morrison kódnevű új Dragon Age vezető produceri posztját kapta meg.

„A mai napom volt az utolsó a BioWare-nél. 12 év után ez igencsak sok érzés tölt el. Ma lehetőségem volt a helyi pubban felírni a nevemet sok neves korábbi felettesem mellé, és ez sok olyan emberre emlékeztetett, akiket nagyon hiányolok és már nincsenek itt. Nem könnyű összegezni az összes fantasztikus tapasztalatot és barátságot, amiket a stúdióktól, a partnereinktől és a közösségünktől szereztem. Szerencsésnek érzem magam, hogy az utóbbi évek során ezeknek mind részese lehettem. […] Hogy tisztázzam, ez a saját döntésem volt. Már régóta szerettem volna „lekapcsolódni”, hogy felfedezhessek pár ötletet a karrierem következő fejezetével kapcsolatban. Hogy mi lesz ezután… nos, maradjatok figyelmesek :)”, írta Melo több tweeten keresztül.

Egy újabb tweetben a már ex-kollégáinak írt búcsúüzenetét is megosztotta, ebből csak annyit érdemes idéznünk, hogy „a Morrison már jó úton jár afelé, hogy a következő definitív, meghatározó Dragon Age-élmény lehessen”. Azért furcsa, hogy ő sem használta a játék fogalmat. Mindegy, talán csak mi komplikáljuk túl az egészet.

Úgyhogy a lista az utóbbi években egészen fájdalmas: Mark Laidlaw (Dragon Age kreatív rendező), David Gaider (Dragon Age író), Drew Karphyshyn (Mass Effect író), Aaryn Flynn (általános menedzser), James Ohlen (Baldur’s Gate, Dragon Age vezető tervező), és Ben Irving (Anthem vezető producer) után még egyet felkarcolhatunk a listára.

Ezek után még csoda, ha egyáltalán nem vagyunk optimisták a BioWare jövője miatt…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu