Menu

Crytek: az SSD nagy változtatásokat hoz a next-gen számára

A következő generációs PlayStation (PlayStation 5?) és Xbox (Xbox Project Scarlett – kódnév) az SSD használata miatt is komoly fejlődést fog elhozni, állítja a Crytek.

A WCCFTech ezt a kérdést tette fel a korábban anyagilag szenvedő csapatnak: „A Sony és a Microsoft megerősítette, hogy a következő PlayStation és Xbox konzol egyaránt 2020 őszén fog megjelenni. Már részben ismerjük a specifikációjukat (pl. az AMD Zen 2/Navi architektúrája, hardveresen gyorsított [valós idejű] sugárkövetés, akár 8K-s felbontás és másodpercenkénti 120 képkocka támogatása, illetve egy egyedi tervezésű SSD, ami jelentősen csökkentheti a töltési időket). Mit gondoltok ezekről a korai specifikációkról? Számíthatunk „forradalmi” játékokra az új konzolok révén, vagy csak fejlődést fogunk látni rajtuk?”

Erre a válasz ez volna: „Ha a vizuális minőség ugyanolyan nagy mértékkel fog fejlődni, mint az előző generációk megjelenése esetén, az igazi változtatásokat biztosan az új, megígért gyors tárhely fogja elhozni. Eltekintve az értelemszerű töltési idők széttörésétől, igen sok lehetőséget fog felnyitni olyan játékoknak, amik a streamelést figyelembe véve kerülnek megtervezésre. Ez egy olyan terület, ahol a játékok engine-jeinek eléggé drasztikusan kell fejlődniük, de ez mindenféleképpen izgalmas.”

Azért a válaszban a játék engine gondolatára azt kell mondanunk, hogy akkor NEKIK is javulniuk kell, ugyanis a CryEngine (ami 2007-ben nagy benchmark lett a PC-n a hosszú idő után megjelent első Crysis révén) is igényelni fog egy kis fejlesztést, hogy a következő generációs konzoloknak megfelelő szintre tudjon lépni, és nem szabad kizárni a Crytek felbukkanását valamelyik konzolon. Elvégre a Hunt: Showdown, a PvPvE szörnyvadász játékuk a PC mellett PlayStation 4-en és Xbox One-on is fel fog bukkanni augusztus 27-én.

Úgyhogy a Crytek szerint az SSD meghatározó szerepet fog játszani az Xbox Project Scarlettben és a PlayStation 5-ben is. Ha a jelenlegi generáció megismétlődik, akkor februárban jön a PS5, majd május környékén az Xbox bemutatója.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

NAPI COSPLAY BABE: Ghost of Tsushima

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu