Mégis dolgozna egy játékon CliffyB

CliffyB – annak ellenére, hogy korábban megesküdött arra, hogy soha többet nem fog játékfejlesztéssel foglalkozni (erről nálunk is talán szó esett) – kisebb mértékben is, de mégis visszatérne a játékiparba.

CliffyB korábban a Gears of War-sorozattal volt ismert, de függetlenedett az Epic Gamestől, hogy aztán egy saját stúdióval hozzon össze egy csapatos FPS-t, a LawBreakerst, ami az Overwatch árnyékában nem maradt sokáig talpon. Ekkor egy battle royale-játékkal próbálkozott, ami – mint kiderült – az utolsó esély volt, de a Radical Heights névre hallgató játék sem vitte sokra. Ekkor Bleszinski maga mögött hagyta a Broadwayért a játékipart, de azért ennek ellenére is vannak ötletei…

„Uhh… srácok, valamelyest van egy videojátékkal kapcsolatos ötletem, és egyáltalán nem akar kimenni a fejemből. Azt hittem, hogy befejeztem [a játékokkal való munkát], de a hülye agyam felbukkant. UHH. ÉS NEM, NEM EGY KIB__ZOTT BATTLE ROYALE!”, írta Bleszinski Twitteren. Később azért valamelyest részletezte: „OK, hogy tisztázzam: alakulófélben van pár ötletem, de ha csinálnék valamit, akkor az kicsi méretű lenne. Indie cucc. Jelenleg az emlékiratomra koncentrálok – a megállapodási folyamat valamelyest fájdalmas volt idáig, de közel vagyunk ahhoz, hogy egy nagy kiadóval leszerződjünk.”

Úgyhogy Cliff Bleszinski mégsem tudja teljes mértékben lezárni a történetét a játékfejlesztéssel. Egy válaszoló azt mondta, hogy kezdje egy kis csapattal, de stresszmentesen, és onnan növekedjen lassan az egész – és tényleg, ha belegondolunk, ez nem is rossz ötlet. Ha nem AAA fejlesztésről van szó, nincs így teher, és tényleg szenvedélyprojekt készülhet. Műfajra, célplatformokra és megjelenési dátumra még felesleges tippelni; még eléggé korai állapotban van az ötletelgetés maga is.

Ha CliffyB dörzsölten gondolkodik, akkor a Microsofthoz megy – elvégre a Gears of War-széria az Xbox egyik pillére még ma is. Ki tudja… (persze ne feledjük, hogy anno a LawBreakers is PlayStation 4-re és PC-re jött ki, de Xbox Onera NEM)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu