Vannak-e next-gen tervek a Rainbow Six: Siege-nek?

Miközben készül már egy új Rainbow Six-játék (Rainbow Six Quarantine), a már közel négy éves Siege-ről sem érdemes megfeledkezni.

A DualShockers leült beszélgetni Alex Karpazissel, aki Ubisoftnál a Rainbow Six: Siege prezentációs rendezői posztját tölti be. (Egyre furább pozíciókat látunk ezeknél a kiadóknál, nem?) Fel is merült a kérdés, hogy mi lesz a Siege-dzsel, ugyanis a next-gen Xbox és PlayStation is alig több mint egy év múlva már a boltokba fog kerülni. (Az ár még nagy kérdőjel, főleg az Egyesült Államok és Kína között zajló tarifaháború miatt – ez ránk, európaiakra is kihathat majd…)

„Szóval… még sokáig itt szeretnénk maradni, és igen, abszolút el szeretnénk hozni a játékot a lehető legtöbb embernek, de jelenleg nincsen semmi sem, amit bejelenthetünk,” mondta Karpazis. Ez a tipikus PR-szöveg, amit főleg a Ubisofttól láthatunk (ne feledjük, hogy mit mondott Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója a Splinter Cell visszatéréséről – erről korábban nálunk is szó esett).

Azért bele lehet olvasni abba, amit Karpazis mondott: a lehető legtöbb embernek való elérhetőség azért másképp is értelmezhető – Google Stadia. Mivel a Ubisoft jóban van a Stadiával, megvan az esély arra, hogy valahogy a Google streamelő szolgáltatásán is fel fog bukkanni a Rainbow Six Siege, ami 2015 decemberének első napján rajtolt el PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n.

A Rainbow Six: Siege amúgy pont egy olyan játék, amit a Ubisoft még mindig kitartóan támogat (bejelentették a 4. év harmadik szezonjának frissítését, az Operation: Ember Rise-ot – itt értelemszerűen az élő szolgáltatásos modellt alkalmazza a francia cég), és nem lenne tényleg meglepő az, ha a PlayStation 5-ön és az Xbox Project Scarletten (akármi is lesz végül a Sony és a Microsoft következő generációs konzoljának neve…) is felbukkanna majd. Akár nyitócímként is.

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu