Visszatér a Matrix 4-be Keanu Reeves (Neo) és Carrie-Anne Moss (Trintiy)!

MOZI HÍREK – Lana Wachowski írja és rendezi a Matrix 4-et: az univerzum negyedig filmjét 20 évvel az első rész után.

Korábban már írtunk róla, hogy bizonyos pletykák szerint Michael B. Jordan is szerepelne a következő Matrix filmben: a Matrix 4-ben, amely esetleg egy prequel lenne (részben). Hogy ebből végül mennyi lesz igaz, azt még nem tudni, az viszont most már biztos, hogy a film hivatalos és ráadásul a trilógia két főszereplője, a Neót alakítók Keanu Reeves és a Trinity-t alakító Carrie-Anne Moss is visszatérnek a negyedik részben – írja a Variety.

Lana Wachowski (aki még Laurence Wachowski-ként rendezte az előző három Matrix filmet, a szintén transznemű, Andrew Paul Wachowski-ból Lilly Wachowski-vá vált testvérével egyetemben) áll szinte teljes egészében a negyedik Matrix film mögött, hiszen ő írja a forgatókönyvet és ő is rendezi a filmet.

A Warner Bros. Pictures és a Village Roadshow Pictures közös produkciója lesz az új Matrix film és közösen is fogják világszerte forgalmazni. A Warner Bros. Picture Group elnöke, Toby Emmerich jelentette be, kedden délután a nagy hírt.

„Nem is tudnánk jobban lelkesedni, minthogy Lanával ismét belépünk a Matrixba!” – nyilatkozta Emmerich. „Lana egy igazi látnok – egy egyedi és különleges filmrendező – és annak is nagyon örülünk, hogy ő írja, rendezi az új Matrix filmet, sőt, még ő a producere is az új Matrix univerzumban játszódó filmnek.”

Wachowski-t leszámítva, a forgatókönyvet Aleksander Hemon és David Mitchell is írták. Bizonyos belső források szerint a film már 2020 elején produkciós fázisba lép, Wachowski-val a produceri székben.

A három előző film: a Mátrix, a Mátrix – Újratöltve és a Mátrix – Forradalmak összesen 1.6 milliard dollárt hozott a kasszába, szóval esélyes, hogy a negyed Mátrix is hatalmas kasszasiker lehet – különösen, hogy most már biztos, hogy a két főszereplő visszatér.

„Nagyon sok ötlet, amelyet 20 évvel ezelőtt dolgoztunk ki Lilly-vel, a mai valóságunkban még inkább relevánssá vált. Nagyon boldog vagyok, hogy ezek a karakterek visszatértek az életembe és annak is, hogy a nagyszerű barátaimmal dolgozhatok ismét együtt.” – nyilatkozta Wachowski.

Az első Mátrix idén ünnepelte 20. születésnapját, amelyet külföldön bizonyos országokban különleges vetítések keretében láthatják majd a nézők augusztus 30-án.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu