[GC 2019] Ennyit javult a PS1-hez képest a MediEvil

Sir Daniel Fortesque három generációval a megjelenése után visszatér a MediEvil játékban.

A PlayStation Blogon van egy poszt, amiben összehasonlító képek láthatóak az eredeti PlayStationös és a PlayStation 4-es remake összevetésével. Ezek lent láthatóak. De a posztra visszatérve, a Sony három dolgot mondott, amit az újoncoknak és a veteránoknak tudni kell. Az első felét nem fordítjuk le (csak a kulcsszavak – dizájnjában hasonlít a Souls játékokra, egy feltámasztott, legendás lovagot irányítunk, de nem vagyunk az a hős, aminek a legenda állít minket), a másodikat pedig igen:

„1. Az eredeti játék jelentős része érintetlen maradt – az újjáépített [MediEvil] meghagyja az 1998-as eredeti élőhalott szívét (nagy hangsúlyt kapó közelharc, titkokkal teli pályák, hátborzongató humor). Ehelyett az Other Ocean – a stúdió, ami a külső nézetes akció-kaland feltámasztásával meg lett bízva a modern közönség részére – fókusza főleg kozmetikai volt. A PlayStation 4-es remake átdolgozza a horror tematikájú vizuális stílust, de megőrzi eközben a Tim Burton-szerű személyiségét. Elutasítja az eredeti pályatervezés módosítását, de nem ódzkodik a néha bekövetkező, de örömmel fogadott ékítésétől. A világ térképe új kinézetet kapott, miközben a Hősök Előcsarnoka (a hub világ, ahol Sir Dan fegyverfejlesztéseket kap Gallowmere más legendás harcosaitól) extra háttértörténettel lett bebútorozva.

  1. A szinkron a visszatérő hangok, klasszikus rögzítések és új hangok keveréke – nehéz az álladat csóválni, ha nincsen állad, de Jason Wilson (aki a MediEvil történetírója volt) tiszteletre méltóan elfogta a szájtalan Sir Daniel Fortesque reszelő hangját, amit szórakoztatóvá tett, nem pedig rémisztővé. Emiatt nincs nála jobb, aki képes volt előadni Dan személyiségét a PlayStation 4-es remakeben, amiben Wilson újra rögzítette az összes dialógusát. Másutt, a játék megőrzi a magas minőségű hangját a támogató karakterekkel. Például a kővízköpők nyikorogva adnak tanácsot a kíváncsiaknak, pont úgy, ahogy 1998-ban is tették. De vannak újoncok a szinkronstábban – például a játék új narrátora, Lani Minella (Soulcalibur VI, God of War, XCOM 2).
  2. Az eredeti soundtrack szerethetően újra lett rögzítve – Jogosan nem lett módosítva a klasszikus kotta. Ehelyett ki lett bővítve. A PlayStation 4-es remake a zenekari szintetizátor hangját lecseréli egy eredeti zenekarral: a Prágai Szimfonikus Zenekar újrarögzítette a Danny Elfman által inspirált kottát. A produkciót Bob&Bam, az eredeti soundtrack producerpárosa felügyelte,” olvasható a PS Blogon. Csak annyit fűzünk hozzá, hogy mi köze van a Souls játékokhoz a MediEvilnek? Semmi…

A MediEvil október 25-én jelenik meg mint PlayStation 4-exkluzív.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu