Egy év alatt készült a The Witcher 3 Nintendo Switch portja

Amiről azt hittük, hogy lehetetlen, megvalósul – a The Witcher 3 fel fog bukkanni a hordozható Nintendo platformon.

Piotr Chrzanowski a CD Projekt RED-től az Eurogamernek elmondott pár részletet a meglepő Switch portról: „Több mint egy éve már[, hogy a The Witcher 3 Nintendo Switch portján dolgozunk]. Attól függ, hogy hozzá akarod-e adni [a fejlesztési időhöz] az üzleti dolgokat, de akkor azt mondanám, hogy most kb. tizenkét hónapnál tartunk.”

Az E3-as build óta módosult azért a játék: „Természetesen meghatározott optimalizációkon dolgoztunk azóta. Biztosan sok időt töltöttünk a memória optimalizálásával. Jóval kevesebb memória áll a rendelkezésünkre a Switchen [mint más konzolokon], úgyhogy az, hogy biztosítanunk kellett a játék stabil működését a kereteken belül, az sokáig tartott. Néhány dolgot később adtunk hozzá, mint például az AO-t [ambient occlusion – „egy sugárkövetésen alapuló művelet, ami azt nézi meg, hogy az egyes renderelt képpontok texeljei mennyire vannak takarásban a jelenet objektumai által”], amiről nem mondanám, hogy a korábbi buildekben ott lett volna,” tette hozzá Chrzanowski.

Elárulta még azt is, hogy miként tudták egy 32 GB-os kazettára rátuszkolni a Vaják trilógiájának teljes befejező részét: „Sokat tettünk annak biztosítása érdekében, hogy ne foglaljon [a játék] túl sok helyet, de ez többnyire a memória optimalizálás miatt volt. Jelenetek, textúrák – főképp ezek.

Alapvetően főképp a GPU-nak, a CPU-nak és a memóriafogyasztásnak terveztünk optimalizálási tervet, hogy biztosan elegendő legyen 3,5 GB [elérhető RAM]. Mind a három területet egyszerre optimalizáltuk, és voltak olyan régiók, ahol valamilyen szinten nyomnunk kellett, majd váltanunk egy másikra, hogy azt a kis részt még jobban megnyomjuk. Aztán visszatértünk oda, ami korlátolt bennünket. Így a munka lényegében mind a három területen egyszerre folyt. Úgy vélem, hogy a GPU-val kezdtük, aztán onnan mentünk a CPU oldalára, majd a memóriára, és pár iterációt, próbát végrehajtottunk rajtuk,” mondta Chrzanowski.

Tehát eléggé finomítgatniuk kellett a játékot, hogy elfusson a Switchen. Októberben fog a The Witcher 3 Switch portja megjelenni, majd akkor kiderül, hogy a lengyelek jó munkát végeztek-e.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu