[GC 2019] Empire of Sin: egy családtag is felbukkan benne [VIDEO]

John Romero (akit az id Software-nél végzett munkája végén [Wolfenstein 3D, Doom I-II, Quake…] ismerhetünk) egy családtagját is beleszőtte az Empire of Sin-be.

Nagy meglepetés volt az, amikor a Romero Games bejelentette, hogy min is dolgozik a Paradox Interactive-val – az 1920-as évek Chicagojában a gengszterek bandaháborújában vehetünk részt, főszerepben 14 egyedi főnökkel, akik valós történelmi személyeken alapulnak. Pár példa? Al Capone, Dean O’Banion (ír származású bűnöző), Stephanie St. Clair (Harlemből). És… Elvira. Ki a fene az az Elvira? A kérdés abszolút jogos, de van erre válasz is.

„Elvira egy 60-as, 70-es éveiben járó nő. Nem szeret az életkoráról beszélni. Ő is egy valódi személy! Elvira mexikói Sonorából származik, és bordélyházai révén egy teljes birodalmat épített fel. A való életben az Arizona állambeli Tucsonig vitte, és úgy döntöttem, hogy eléggé szerettem őt, hogy elhozzam Chicagóig [az Empire of Sinben]. És… nem mellesleg, John [Romero] ükanyja volt!”, mondta Brenda Romero, John felesége (és a játék rendezője) a PCGamernek a Gamescomon. Ez persze furcsának nevezhető, de mégsem – még maga Brenda is kiemelte, hogy a Doom II-ben is az ő fejét kellett lőni a játék legvégén…

„Az Empire of Sin, ami egy stratégiai játék, a könyörtelen bűnözői alvilág kellős közepébe repít el téged az 1920-as évek Chicagójába a szesztilalom korszakában. Rajtad áll, hogy furakodással, sármmal és megfélelmlítéssel felküzdd magad a csúcsra, ahol mindent meg kell tenned, hogy ott is maradj. A karaktervezérelt, noir inspirációjú játék az 1920-as évek fényűzésének közepébe teszi le a játékosokat, hogy a szervezett bűnözésben kiélhessék magukat,” írja a Paradox sajtóközleménye.

Az Empire of Sin, amiben az lesz a célunk, hogy legyünk Chicago királyai vagy királynői, 2020 tavaszán fog megjelenni PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, PC-re és Macre. A soundtracket már a bejelentő trailerben is kifejezetten imádtuk, de a Gamescomos trailer is hozza ezt a formát.

Forrás: PCGamer, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu