Készül a Metro 2033 film, a moszkvai metróban forgatják majd

MOZI HÍREK – Az orosz Gazprom Media külön Dimitrij Gluhovszkij , az író kérésére választotta ki a Metro 2033 film forgatásának helyszínét.

Dimitrij Gluhovszkij posztapokaliptikus regényeit, melyek a moszkvai metró alagútjaiban játszódnak egy nukleáris háború után, nem kell bemutatni a videojátékrajongóknak, hiszen több játék is készült a könyvek alapján. Idén, februárban, immár a harmadik résszel, a Metro: Exodus-szal játszhattunk. Most viszont végre-valahára is film készül a videojátékokban is rendkívül aktívan résztvevő író művei alapján. Hogy miért csak „végre-valahára”? Nos, már többször volt róla szó, hogy elindul a filmes projekt, viszont a producerek és az író között olyan éles konfliktusok voltak, amelyek révén az rendre meghiúsult.

Erről maga Gluhovszkij beszélt a Hollywood Reporternek, a moziportál ugyanis interjút készített az íróval. „A Metro 2033 az első regényem.  Nagyon különleges része ez az életemnek, így hiába is kaptam már rengeteg ajánlatot, hogy megfilmesítsék, mindig is visszautasítottam ezeket – több, mint 10 éven keresztül. Végre találtam egy olyan csapatot, amelyre rá tudom bízni a Metro: 2033-at. A mi ambícióink egy húron pendültek: olyan világszínvonalú filmes alkotást készíteni, amely még azokat is lehengerli, akik már olvasták a regényeimet és fejből ismerik őket.”

A film producere Valerij Fedorovics lesz, aki kihangsúlyozta a Metro 2033 regény és a Metro trilógia fontosságát a jelenkori science-fiction irodalomban. Számára a projekt igazi „megvalósult álom” és a filmforgatás kezdőnapja 2020 január elsején lesz, a kész filmre pedig még jó sokáig, valamikor 2022-ig kell várni.

Forrás: The Hollywood Reporter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu