Hat év után még mindig listavezető a Grand Theft Auto V

Hiába jött ki 2013 szeptemberében PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, a Grand Theft Auto V játék továbbra is töretlenül fogy.

Az európai, afrikai és közel-keleti eladási listák mostanában nagy furcsaságokat produkáltak – a múlt héten például a harmadik helyen egy olyan játék végzett, ami egy héttel korábban még csak az 1191. volt: itt a DuckTales: Remasteredre gondolunk, ami azért lett hirtelen dobogós, mert a Capcom licensze lejárt, és már nem lehet digitálisan megvenni a játékot. (Ilyenkor azért megkérdőjelezhető a digitális értékesítés – ilyesmi nagyon gyakran bekövetkezik, és akkor nem lehet legális úton beszerezni sok játékot. Amik pedig digitálisan meg sem jelentek, nos, az még bonyolultabb.)

Ezen a héten akkora nagy meglepetés nincs. A lista élén értékileg és az eladott példányszám tekintetében is az a Grand Theft Auto V végzett, ami az Egyesült Királyság 2019 első félévében is listavezető volt az eladásaival. A lemezes, retail értékesítésben amúgy a Crash Team Racing: Nitro-Fueled, értékileg pedig a Super Mario Maker 2 végzett az élen, de az összesített ranglétra látható odalenn. Több játék is viszonylag hátulról jött fel a héten az első tízbe: The Crew 2 (előző héten 16.), Assassin’s Creed: Odyssey (11.), Crash Bandicoot: N. Sane Trilogy (18.), Tom Clancy’s Rainbow Six Siege (10.), Call of Duty: Black Ops IIII (20.)

Az összesített lista a digitális értékesítéseket is magába foglalja, és a vizsgált országok között a miénk is ott van, ám a lemezes eladásokba mi nem tartozunk bele. Amúgy a szokásos játékok is ott vannak a listán (Red Dead Redemption 2, Super Mario Kart 8 Deluxe). Nos, de nézzük inkább magát a listát…

  1.         Grand Theft Auto V
  2.         Crash Team Racing Nitro-Fueled
  3.         Super Mario Maker 2
  4.         Red Dead Redemption 2
  5.         The Crew 2
  6.         Assassin’s Creed Odyssey
  7.         Mario Kart 8 Deluxe
  8.         Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
  9.         Tom Clancy’s Rainbow Six Siege
  10. Call of Duty: Black Ops 4

 

Forrás: Gamesindustry

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu