Nem lesz co-op a Little Nightmares 2-ben [VIDEO]

A Tarsier Studios megerősítette, hogy a Little Nightmares folytatását is szólóznunk kell.

A Gamescom során lett a Little Nightmares 2 bejelentve, és eleinte úgy tűnt a két karakter láttán, hogy esetleg ketten is együtt játszhatjuk majd a kalandokat. Sajnos nem ez a helyzet, ugyanis a stúdió elárulta, hogy Six, a második főszereplő egy mesterséges intelligencia által lesz irányítva, így ki lehet mondani a Little Nightmares 2-ről, hogy nem lesz több mint egy egyjátékos élmény.

A Tarsier egy interjúban azt mondta, hogy a csapat erősen fontolgatta a kooperatív játékmenet és multiplayer implementálását, így az egyik játékos a főszereplőt, Monót irányíthatná, míg a másik játékos Six karakterét vezérelné. A kísérletezés rossz eredményt szült, mivel úgy vélték, hogy ez a játékmenet nem kompatibilis a Little Nightmares 2 atmoszférájával: „Egyszerűen egy rossz választás volt. Fontos számunkra, hogy mi irányítjuk a feszültséget és a tónust, úgyhogy tudtuk, hogy jó döntés volt az egyjátékos irányba menni,” hallható a lent elterülő videóban.

Ez azért nem éppen jó hír. Talán – ha a Little Nightmares 2 jól fogy – később, egy ingyenes frissítésben talán KIPRÓBÁLHATNÁK, hogy a közönség miként vélekedik a kooperatív játékmenetről. Talán maguk a játékosok jobban tudják, mint maguk a fejlesztők. Úgyhogy érdemes lenne megfontolniuk egy ingyenes DLC kereteiben a co-opot, hiszen így jó képet festenének magukról, mi pedig talán újrajátszanánk majd a játékukat. Mindenki jól járna. (Főleg akkor, ha esetleg CROSS-PLATFORM megoldással rukkolnak elő.)

A Bandai Namco a jelenlegi tervek szerint valamikor a jövő év folyamán, egy, még meg nem határozott időpontban fogja kiadni a Little Nightmares 2-t. A játék PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre és PC-re készül. Mivel Unreal Engine 4-et használ a játék, nem lennénk meglepődve, ha majd ez is szépen felbukkan az Epic Games Store-on exkluzív címként, mert mostanában ez szokott nagyon trendi lenni.

Forrás: GameWatcher

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu