Részvényeladás a Remedyben a Control megjelenése előtt

Kb. 1,4%-nyi részvényt adott el magából a finn Remedy Entertainment a Control megjelenése előtt.

A Helsingin Sanomat, egy finn napilap tudósított először arról, hogy a többek között az első két Max Payne-t és a Quantum Breaket fejlesztő csapat összesen 170 ezer részvényt adott el, ami furcsa időzítés, hiszen hosszú évek után először jön ki tőlük egy multiplatform játék, mivel a Quantum Break az Xbox One és PC párosán jelent meg, ahogy az Alan Wake és az Alan Wake: American Nightmare is csak az Xbox 360, PC duót célozta meg (igaz, itt az övék lett a kiadási jog, így megtehetik azt, hogy máshova portolják ezeket a játékokat), a Control pedig nem csak a Microsoft platformjain, hanem a PlayStation 4-en is felüti majd a fejét.

Tero Virtala, a Remedy Entertainment vezérigazgatója 20 ezer részvényt adott el 12,53 euró/részvény áron, míg Markus Järvi, a cég elnöke további 150 ezret 12,5 euró/részvény áron tette ezt. „Megértjük, hogy kérdések merülnek fel. Nem adtunk el az utóbbi két évben egy részvényt sem. A játék [a Control] kedden jön ki, és amint a legtöbb eladás bekövetkezik a digitális csatornákon [PlayStation Store, Microsoft Store, Steam], tiszta nézetünk lesz az eladásokról, így úgy éreztük, hogy akkor már nem lett volna jó időpont a részvények eladására. Az előző negyedév üzleti eredményei közlése és azok után, hogy mindenki látta, milyen fogadtatása lesz a játéknak, előrelátható, hogy miként fog teljesíteni [a Control]. A tőzsdei jelenlétünk sosem volt nagy, és úgy érzékeltük, hogy a héten volt akarat arra, hogy az általunk eladni kívánt részvénymennyiséget megvegyék, így értékesítésre ajánlottuk őket. Tudjuk, hogy ez kérdéseket vet fel, hogy mindez legális-e,” mondta a Remedy két vezetője.

Mindez azok után következik be, hogy korábban pletyka szinten felmerült, hogy a Sony Interactive Entertainment érdeklődik irántuk. És ők közben felvásárolták az Insomniac Gameset is, kifejezve, hogy terjeszkedni kívánnak. Milyen egyszerű összekötni a két pontot.

Forrás: Helsingin Sanomat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu