The Legend of Dragoon feldolgozás készülhet a Bluepoint Gamesnél?

Egy minőségi felújításokat készítő csapat megfontolhatja The Legend of Dragoon feldolgozását.

ICO & Shadow of the Colossus Collection (PlayStation 3, 2011), Metal Gear Solid HD Collection (PlayStation 3, Xbox 360, 2011), Flower (PlayStation 4, PlayStation Vita, 2013), Titanfall (Xbox 360, 2014), Uncharted: The Nathan Drake Collection (PlayStation 4, 2015), Gravity Rush Remastered (PlayStation 4, 2015, nyugaton 2016), Shadow of the Colossus (PlayStation 4, 2018). Ezek a játékok, kollekciók azok, amikért a Bluepoint felelt. Az utolsó játék a listán, a Shadow of the Colossus már remake szinten volt, így a portolás, felújítás mellett már egyre nagyobb arcfelvarrásokat képes a csapat összehozni. És már talán tervek is formálódnak a következőre.

Peter Dalton a Bluepoint Gamesnél technikai rendezőként dolgozik. A Twitterén közzétett egy videót a Shadow of the Colossusról, amire egy rajongó feltett egy egyszerű kérdést: „Szereted-e a The Legend of Dragoont?” A válasz Daltontól: „Imádom a The Legend of Dragoont. Talán projektnek kéne lennie?”, de később írt még egyet: „Lenyűgöző látni mindenki szenvedélyét. Alázatossá tesz és emlékeztet engem arra, hogy miért remake-elünk játékokat. Ez motiváló és arra késztett, hogy még keményebben dolgozzam azon, hogy emlékeket és nagy dolgokat hozzak vissza az életbe!”

A The Legend of Dragoon egy RPG volt, amit a Sony japán stúdiója készített (tehát abszolút házon belüli munkáról van szó) PS1-re. Japánban 1999 decemberében, Amerikában 2000 júniusában, Európában pedig már talán túlzottan is későn, 2001 januárjában jelent meg. A producer is érdekes: egy bizonyos Shuhei Yoshida, aki ma már a Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios főnökeként tevékenykedik…

Van ráció ennek felújításában – elvégre a PS2-es Shadow of the Colossuson is dolgozott a Sony japán stúdiója a Team Icoval, és ők a PlayStation 4-es remake munkálataiban is segítettek a Bluepointnak. Úgyhogy miért is ne…? Egy RPG felújítása is tud érdekes lenni – lásd Final Fantasy VII Remake.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu